Ο μικρός του Ολυμπιακού που «τρέλανε» την Ευρωλίγκα (vid)

Ο μικρός του Ολυμπιακού που «τρέλανε» την Ευρωλίγκα (vid)

H διοργανώτρια αρχή παρότι η κανονική διάρκεια φτάνει στο τέλος της, ασχολήθηκε με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι και το ντεμπούτο του που έκανε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μόλις στα 17 του χρόνια.

Παρότι είμαστε στην τελική ευθεία για το τέλος της κανονικής διάρκειας, η Ευρωλίγκα αποφάσισε να… εστιάσει σε έναν παίκτη που περιμένουμε να τον θαυμάσουμε στο εγγύς μέλλον.

Η διοργανώτρια αρχή λοιπόν στάθηκε στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού, ο οποίος πραγματοποιησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ.

Αρχικά το βίντεο της Ευρωλίγκας στρέφεται στον Δημήτρη Τσαλδάρη, με τον κόουτς της ομάδας Εφήβων των Ερυθρόλευκων να λέει για τον «Πόκου» πως: «Είναι ένα γνήσιο ταλέντο. Μπορεί και συνδυάζει πολλά πράγματα. Καταλαβαίνει από μπάσκετ και είναι πολύ ώριμος στο παιχνίδι του λες και είναι 30 ετών. Εχει πολλές ικανότητες. Μπορεί να σουτάρει, διαθέτει την τεχνική και την πλαστικότητα. Εχει όλο το πακέτο. Αλλά και το μυαλό. Για μένα εάν συνεχίσει έτσι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Είχε κάποιους τραυματισμούς στο παρελθόν αλλά η θέλησή του για να παίξει μπάσκετ, τον αναγκάζει να δουλεύει και να περνάει μπόλικη ώρα στο γυμναστήριο. Ακόμα έχει μάθει να μιλάει και να καταλαβαίνει ελληνικά και αυτό τον έχει βοηθήσει να εγκλιματιστεί σε μία διαφορετική χώρα και κουλτούρα. Είναι πολύ δύσκολο για μερικά παιδιά να μετακομίσουν από την μία χώρα στην άλλη, όμως αυτός δεν είχε κάποιο πρόβλημα».

Από την μεριά του ο Ποκουσέφσκι δήλωσε αναφορικά με την εμπειρία του στο Βελιγράδι και στο τουρνουα της Ευρωλίγκας ότι: «Έχω πολλούς φίλους εδώ, όλη η οικογένειά μου ήρθε να με δει περίπου στα 20 άτομα, οπότε είμαι χαρούμενος».

Ενώ για τα πρώτα βήματα στην χώρα μας είπε: «Οταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν μόνος μου. Μετά από ένα χρόνο ήρθαν και οι γονείς μου και ήταν καλύτερα».

Τέλος έκλεισε για την απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό ότι: «Στα 13 μου έφυγα από τη Σερβία και ήρθα να παίξω σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός και ήμουν χαρούμενος. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις με τους κορυφαίους, όπως ο Σπανούλης».

Η Ευρωλίγκα έκλεισε στο βίντεό της με την ατάκα: «Κρατείστε το όνομά του»… Λογικό γιατί έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

https://www.youtube.com/watch?v=oiCF7GjdxmA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ