Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γκραν Κανάρια 90-55

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γκραν Κανάρια 90-55

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε εύκολη δουλειά απέναντι στους Ισπανούς, τους οποίους και νίκησε άνετα με σκορ 90-55 στο Ισραήλ.

Το… πυροτέχνημα της Γκραν Κανάρια απέναντι στον Ολυμπιακό, φάνηκε πως δεν «εκτοξεύχθηκε» και με την Μακάμπι. Στην τελική άλλο να παίζεις στο Τελ Αβίβ και άλλο στην έδρα σου. Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διέλυσε τους Ισπανούς με σκορ 90-55, μην νιώθοντας αντίσταση από την ομάδα του Μαρτίνεθ που έβγαλε αντίθετη εικόνα από εκείνη της προηγούμενης Παρασκευής στο Λας Πάλμας με τον Ολυμπιακό.

Κανένα πρόβλημα για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που επικράτησε παίζοντας ουσιαστικά για 20 λεπτά, κλείνοντας το ημίχρονο με 18 πόντους διαφορά.

Η εξέλιξη του ματς

H Μακάμπι έκανε το προφανές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ανέλαβε πρωτοβουλίες και έχτισε μία μικρή διαφορά, περνώντας μπροστά με 12-4 στο Τελ Αβίβ. Ο Σφαιρόπουλος βρήκε σκορ από τον Ουίλμπεκιν και το ματς έφτασε στο 17-7, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-9, δείχνοντας τις προθέσεις της η ομάδα του λαού σε 10 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάποιο λόγο να αγχωθούν. Ο Κοέν κατάφερε να τους φέρει στους 16 πόντους με τρίποντο (37-21), σε ένα ματς που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Μακάμπι. Ο Τζέρεμι Πάργκο με δίποντο έγραψε το 39-21, με την Γκραν Κανάρια να μειώνει προσωρινά μέσω του Στρόμπερι και μάλιστα πλησίασε και σε 41-28, με 1:38 για το δεκάλεπτο.

Ο Ουίλμπεκιν πάντως είχε διαφορετική άποψη και με σερί πόντους έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με 18 πόντους προβάδισμα (48-30).

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, η Μακάμπι απλά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Χωρίς βέβαια να έχει παρόμοια συνέπεια στο σκορ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 56-39 και ουσιαστικά είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι για μία πολύ εύκολη νίκη.

Μπήκε στην τελευταία περιοδο ούσα μπροστά με 19 πόντους (64-45) και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Η Γκραν Κανάρια είχε παραδώσει πνεύμα, δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και… δεχόμενη ένα 14-4, είδε τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 29 (78-49).

Ο Αβντίγια πρόσφερε το +31 (84-53) για την ομάδα του λαού που κατέκτησε μία άνετη νίκη απέναντι στην Γκραν Κανάρι που δ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ