Do or Die για τον Ολυμπιακό

Do or Die για τον Ολυμπιακό

Απέναντι στον «κακό του δαίμονα» ο Ολυμπιακός καλείται (επιτέλους) να αντιδράσει, να νικήσει και να κλείσει ουσιαστικά εισιτήριο για την 8αδα. Αποφεύγοντας ένα τεράστιο κάζο.

Η εικόνα του Ολυμπιακού εδώ και πολύ καιρό είναι αποκαρδιωτική. Η παρουσία του στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου γύρου δεν δικαιολογεί ακόμη και την είσοδο στην 8αδα της Ευρωλίγκας. Η ομάδα που πάλευε για την 4η ή 5η θέση βρισκόταν μέχρι χθες με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ακόμη με 2/2 δεν όριζε την τύχη της.

Η Ρεάλ και η Φενέρ όμως πρόσφεραν μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν χρειάζεται να κοιτάει αριστερά και δεξιά, να μαθαίνει τι κάνουν οι άλλες ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα πλέι οφ. Ορίζει αυτός την μοίρα του. Το ζήτημα είναι όμως αν μπορεί, έστω και την ύστατη στιγμή, να ξυπνήσει.

Για τον Ολυμπιακό οι δύο νίκες στα εντός έδρας ματς με Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα σημαίνουν πρόκριση και αναμονή για την θέση που θα καταλάβει και θα τον οδηγήσει απέναντι σε ένα θηρίο. Είτε είναι η Φενέρ είτε η ΤΣΣΚΑ ή η Ρεάλ. Αποστολή… αυτοκτονίας για τον φετινό Ολυμπιακό.

Για να φτάσει μέχρι εκεί όμως πρέπει να νικήσει απόψε στο ΣΕΦ τον «κακό του δαίμονα». Την ομάδα του Γιασικεβίτσιους που πρέπει του έκανε την ζημιά και τον απέκλεισε με μειονέκτημα από το Φάιναλ Φορ και φέτος τον νίκησε ξανά στο Κάουνας. Έξι νίκες στα τελευταία εφτά μεταξύ τους ματς μετράει η Ζαλγκίρις!

Και την ώρα που ο Ολυμπιακός τρεκλίζει, διασύρεται από την Γκραν Κανάρια, δείχνει σημάδια διάλυσης με μόλις δύο νίκες στα τελευταία 9 ματς, η Ζαλγκίρις έρχεται φουριόζα με τέσσερις σερί νίκες και την ελπίδα πως αν περάσει από το ΣΕΦ θα παίξει τελικό στη Μαδρίτη με την Ρεάλ για την επίτευξη ενός στόχου που έμοιαζε απίθανος πριν από ένα μήνα.

Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό να μην έχει τον Σπανούλη και τον Στρέλνιεκς και να αναζητά μια αντίδραση, ένα ξεκίνημα που θα τον «ζεστάνει» και θα τον βάλει με μεγαλύτερη διάθεση και δυναμική για τα πλέι οφ που έτσι και αλλιώς αποτελεί το γκραν αουτσάιντερ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι υποχρεωμένος να νικήσει απόψε (21:30, Novasports 1) την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, ορίζει πλέον την μοίρα του, όμως το ζητούμενο είναι αν μπορεί αγωνιστικά να αντιδράσει, να «αναστηθεί» και να το πετύχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ