Σφραγίζει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός, σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Ολυμπιακός

Σφραγίζει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός, σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ και οφείλει να κερδίσει για να κλειδώσει την παρουσία του στα playoffs της Euroleague. Ενδιαφέρον και για τον Ολυμπιακό που σήμερα μαθαίνει αν θα έχει ελπίδες πρόκρισης με νίκη επί της Νταρουσάφακα.

Πριν από μία βδομάδα ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήθελε τη νίκη για να κλειδώσει την πρόκριση στην οκτάδα της Euroleague. Ο Ρούντι Φερνάντεθ και η… τύχη είχε άλλη άποψη, καθώς ο Ισπανός φόργουορντ της βασίλισσας έβαλε το καλάθι της ζωής του στο τελευταίο δευτερόλεπτο και «έκλεψε» τη νίκη από τους πράσινους.

Σήμερα, όμως είναι η δεύτερη και η τελευταία ευκαιρία του τριφυλλιού να ολοκληρώσει το τρομερό ντεμαράζ που έκανε στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της διοργάνωσης και να σφραγίσει την πρόκριση. Να κάνει κάτι που πριν δύο μήνες δεν περίμενε κανείς. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο αντιμετωπίζει την Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ 21:00, Novasports 1) για την τελευταία αγωνιστική και με νίκη θα είναι σίγουρα και ανεξάρτητα από άλλα αποτελέσματα στα playoffs.

Οι πράσινοι προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες σε Euroleague και πρωτάθλημα, με το στραπάτσο από το Περιστέρι να έχει ξυπνήσει την ομάδα. Το γεγονός μάλιστα πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την αποκλεισμένη Μπούντουτσνοστ κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη την ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα που έρχεται χωρίς να χάσει κάτι και με το κίνητρο του διπλού στο ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα πλην από το χρόνιο πλέον θέμα του Νίκου Παππά και ποντάρει πολλά στην παρουσία του κόσμου που θα γεμίσει το γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός ακόμα και με ήττα μπορεί να περάσει αρκεί να του… κάτσουν τα αποτελέσματα.  Διαιτητές του αγώνα του Παναθηναϊκού θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Σινάν Ισγκουντέρ (Τουρκία).

Για να μείνει έξω λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να:

α) κερδίσουν η Ζαλγκίρις τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ο Ολυμπιακός την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ
β) κερδίσουν η Ζαλγκίρις και η Αρμάνι Μιλάνο την Εφές στην Κωνσταντινούπολη
γ) κερδίσουν η Ζαλγκίρις, η Μπασκόνια την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και η Μακάμπι τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη
δ) να κερδίσουν Ολυμπιακός, Μπασκόνια και Μακάμπι.

Για να περάσει ακόμα και με ήττα το τριφύλλι θα πρέπει να:

α) χάσουν Μπασκόνια και Ζαλγκίρις
β) χάσουν Μακάμπι και Ζαλγκίρις
γ) χάσουν Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις
δ) χάσουν Αρμάνι, Ολυμπιακός και Μακάμπι
ε) χάσουν Αρμάνι, Μακάμπι και Ζαλγκίρις
στ) χάσουν Αρμάνι, Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις
ζ) χάσουν Ολυμπιακός, Μακάμπι και Ζαλγκίρις
η) χάσουν Μπασκόνια, Ολυμπιακός και Αρμάνι.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η σημερινή μέρα και για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνίζεται αύριο με την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, όμως αντικειμενικά το ενδιαφέρον για τους ερυθρόλευκους ίσως είναι μεγαλύτερο για τη σημερινή μέρα. Ο λόγος είναι απλός.

Ο Ολυμπιακός εξαρτάται από τα αποτελέσματα άλλων μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, καθώς δεν του φτάνει μόνο η δική του νίκη στο ΣΕΦ την Παρασκευή. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει ένα μικρό θαύμα, καθώς θέλει νίκη δική της και συνδυασμό τουλάχιστον δύο και ίσως και τριών αποτελεσμάτων.

Καταρχάς ο Ολυμπιακός με ήττα από την Νταρουσάφακα αποχαιρετάει τη διοργάνωση και την οκτάδα ότι και να συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Όμως για να φτάσουμε μέχρι αύριο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σήμερα λοιπόν και τα τέσσερα ματς έχουν άμεσο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός θέλει για να περάσει να μην κερδίσουν οι Μπασκόνια, Μιλάνο, Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις.

Η τουλάχιστον τρεις από αυτούς, ή τουλάχιστον δύο και η Μακάμπι αύριο. Βέβαια τα ματς δεν είναι για κανέναν πλην ίσως του Παναθηναϊκού τόσο εύκολα, αφού η Μπασκόνια παίζει στη Μόσχα, η Αρμάνι στη Τουρκία με την Εφές, η Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ και η Μακάμπι αύριο με τη Φενέρ στην Τουρκία.

Όπως καταλαβαίνει κανείς αναμένεται μεγάλη μάχη για την πρόκριση, με τον Ολυμπιακό όμως να περιμένει σίγουρα τρία θετικά αποτελέσματα από πέντε παιχνίδια, συν τη δική του νίκη για να πάρει μια πρόκριση που μέχρι πριν μερικές βδομάδες ήταν δεδομένη.

Να πούμε επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει όλες τις ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό, Μπασκόνια και Μακάμπι όχι όμως με Ζαλγκίρις και Μιλάνο, άρα μία παραπάνω να ηττηθούν οι δύο τελευταίες για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες πρόκρισης. Σε περίπτωση νίκης της Αρμάνι ή της Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός αποχαιρετάει την οκτάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 4/4
ΤΣΣΚΑ Μόσχα-Μπασκόνια 20:00
Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο 20:30
Παναθηναϊκός-Μπουντούτσνοστ 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις 22:00

Παρασκευή 5/4
Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι 20:45
Μπάγερν Μονάχου-Γκραν Κανάρια 21:00
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 21:30
Μπαρτσελόνα-Χίμκι 22:00

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ