Ρεάλ-Παναθηναϊκός: Βασίλισσα κάτι σου χρωστάω..

Ρεάλ-Παναθηναϊκός: Βασίλισσα κάτι σου χρωστάω..

Εκεί που τελείωσε το περσινό όνειρο του Παναθηναϊκού, ξεκινάει το φετινό. Το «Τριφύλλι» ψάχνει εκδίκηση κόντρα στην Ρεάλ, αρχής γενομένης στις 16 Απριλίου στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, επικρατώντας με 87-67 στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπασκόνια στη Μόσχα, σκαρφάλωσε στην 6η θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Κάτι που σημαίνει πως στα play-offs, θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν με στόχο το ένα εκ των τεσσάρων εισιτηρίων του Final Four στην Βιτόρια, με τους μεν «πράσινους» να θέλουν να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν την περασμένη χρονιά, τους δε Ισπανούς να επαναλάβουν το περσινό… έργο. Ίδιο ζευγάρι, σε διαφορετικά χέρια το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, έχοντας φαινομενικά πιο δύσκολο έργο από ότι πριν ένα χρόνο, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκδικηθεί τη Ρεάλ, για παραπάνω από έναν λόγους.

Είναι ο περσινός αποκλεισμός με 3-1 στα play-offs της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει άνετα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και τα πάντα συνηγορούσαν υπέρ τους προκειμένου να βρεθούν στο Final Four του 2018. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Ρεάλ πήρε 3 συνεχόμενες  νίκες, με αρκετές φάσεις στα παιχνίδια της σειράς να σηκώνουν… κουβέντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για την περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Είναι οι δύο ήττες στην κανονική διάρκεια. Η προ ημερών ήττα στο ΟΑΚΑ μπορεί «πόνεσε», ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, ωστόσο επί της ουσίας και όπως αποδείχθηκε ήταν ανώδυνη. Η πρώτη όμως, μόνο τέτοια δεν ήταν. Στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα με 89-68,  παιχνίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της ομάδας, καθώς απολύθηκε την επόμενη μέρα. Από εκείνο το παιχνίδι και έκτοτε, το «τριφύλλι» πέρασε την μεγαλύτερη κρίση εσωστρέφειας των τελευταίων τριών ετών, με το μέλλον τότε, να φάνταζε δυσοίωνο. Βλέπετε τότε, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της χρονιάς.

Είναι ακόμα και η μπηχτή του Λάσο, μετά τη νίκη των «μερένχες» στο ΟΑΚΑ. Ο Ισπανός κόουτς, μιλώντας για τον Ρικ Πιτίνο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «κάθε προπονητής του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πάμπλο Λάσο έχει μηδέν νίκες», αναφερόμενος φυσικά στην «αποτυχία» τόσο του Τσάβι Πασκουάλ όσο και του Αμερικανού προκάτοχο του, να τον κερδίσουν στην κανονική διάρκεια.

Ο Λάσο προφανώς, δεν είχε διάθεση να προσβάλει τους «πράσινους» με κανέναν τρόπο. Άλλωστε έχει εκφράσει πολλάκις τον σεβασμό του προς τον σύλλογο. Ωστόσο, η συγκυρία αυτής της δήλωσης δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ειδικά μετά το συγκεκριμένο ματς, όπου η ομάδα έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε… πορτοφόλι, κάνοντας «χαλάστρα» στον Παναθηναϊκό και το κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Φυσικά όλα αυτά τα παραπάνω, δεν είναι τίποτα περισσότερα από το δέντρο που χωρίζει τους πράσινους από το… δάσος. Και όπου δάσος, βάλτε την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Final Four της Ευρωλίγκας. Εκεί που τελείωσε το περσινό όνειρο του Παναθηναϊκού, ξεκινάει το φετινό, με την ευχή η φετινή κατάληξη να είναι διαφορετική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ