Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα 99-74

Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα 99-74

Νικηφόρο «αντίο» είπε στην Ευρωλίγκα για φέτος ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Νταρουσάφακα με 99-74, μπροστά σε περίπου 3.000 οπαδούς του. Θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο σε κάθε καλή προσπάθεια.

Όντας… απογοητευμένος στο ξεκίνημα και φανερά ανεβασμένος στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έκλεισε το φετινό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας με σκορ 99-74 της Νταρουσάφακα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν απλά ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο (30-12) για να φτάσουν σε μία άνετη επικράτηση. Η Νταρού δεν άντεξε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την σεζόν με ρεκόρ 15-15 και να αποχαιρετά την Ευρώπη, έχοντας αποκλειστεί από τα πλέι οφ, παρά το 12-7 με το οποίο βρέθηκε πριν 11 «στροφές».

Κορυφαίος για την ομάδα του Μπλατ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που πέτυχε 16 πόντους, ενώ θετικοί ήταν και οι Ουίλιαμς Γκος και Ζακ ΛεΝτέι με 18 και 16 πόντους αμφότεροι.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ…ΚΡΥΑΔΑ

Με την κλασική του πεντάδα ο Ολυμπιακός στο παρκέ απέναντι στην Νταρουσάφακα, με τους Γκος, Ουέμπερ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τον Σέρβο να είναι ο πρωταγωνιστής των Ερυθρόλευκων για το 6-6 στο Φάληρο. Στον… αντίποδα, ο Μάικλ πέτυχε 6 πόντους για το 6-8 των Τούρκων, οι οποίοι μέσω του Στάντον Κιντ προηγήθηκαν με 5 (8-13). Ένα δίποντο του Παπανικολάου έφερε το 10-13, με τον Μιλουτίνοφ και τον ΛεΝτέι να τρέχουν το 6-0 του Ολυμπιακού για το προσπέρασμα των Ερυθρόλευκων.

Δύο βολές από τον «Παπ» έγραψαν το 16-13, με τους Τούρκους πάντως να περνούν με τρίποντα των Μπαϊγκούλ και Οζμιζράκ (17-19). Η Νταρού εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση του Ολυμπιακού και με τον Έβανς να κάνει ότι θέλει τους ψηλούς των γηπεδούχων, προηγήθηκε με έξι (17-23). Το νέο τρίποντο του Στάντον Κιντ ήταν η αιτία του 19-28, με το δεκάλεπτο να λήγει με 8 πόντους διαφορά υπέρ των Τούρκων.

Ο Μιλουτίνοφ ήταν ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που είχε όρεξη για να παίξει, η Νταρουσάφακα δεν είχε πρόβλημα να εκθέσει τους Πειραιώτες και με κλέψιμο και λέι απ του Οζμιζράκ πραγματοποίησε το 24-35 στο αδειανό ΣΕΦ. Το τάιμ άουτ του Μπλατ και η είσοδος του Ουέμπερ προσέφερε το 27-35, με τον Μίλου να κάνει το 31-37.

Μία κακή επίθεση του Ολυμπιακού και το επιθετικό κρεσέντο της Νταρού έκανε το 33-42 από τον Ντεμίρ, με τον ΛεΝτέι να σκοράρει για το 35-42 με 3:16 για το τέλος του ημιχρόνου. Οι Ερυθρόλευκοι έστω και αργά έδειξαν αντίδραση, με τον ΛεΝτέι και τον Τουπάν γύρισαν το ματς και έκλεισαν το ημίχρονο στο 45-44 τρέχοντας ουσιαστικά ένα 10-2 επιμέρους σκορ.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Καλύτερη ήταν η αρχή του συγκροτήματος του Μπλατ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ουέμπερ σκόραρε για το 56-49 και ο Παπανικολάου με γκολ φάουλ έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα του Πειραιά (59-49). Ο Γκος παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, σκόραρε με τον ίδιο τρόπο για το 61-51, ο ΛεΝτέι τον… ακολούθησε με τον Παπ να πετυχαίνει στην συνέχεια το τρίποντο για το 66-56. Ο Γκος ανέβασε την απόδοσή του και βοήθησε για το 71-56 με 5 σερί πόντους, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα 26-12 επιμέρους σκορ σε διάστημα 7 λεπτών.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στην τελευταία περίοδό τους στην φετινή Ευρωλίγκα έχοντας 19 πόντους προβάδισμα απέναντι στην Νταρυσάφακα (75-56).

Ο Μάντζαρης και ο Γκος οδήγησαν το παιχνίδι στο 79-60, ο Κοσούτ σκόραρε δις και ο Ολυμπιακός παρέμεινε μπροστά στο σκορ χωρίς να έχει πάντως πίεση από την τούρκικη ομάδα. Ο Μιλουτίνοφ από τις βολές έστειλε το ματς στο 21 για την ομάδα του, ο Πρίντεζης έγραψε το 86-62 και οδηγήθηκε στον πάγκο, στην τελευταία του εμφάνιση φέτος στην Ευρωλίγκα με τα ερυθρόλευκα.

Η είσοδος του Αγραβάνη και το πείσμα του Τουπάν έστειλαν το ματς στο 94-65, με τον Μπλατ να περνάει στην αναμέτρηση και τον Ποκουσέφσκι για το τετράλεπτο που απέμενε μέχρι τη λήξη.

Ο Αγραβάνης έκανε το 97-69 με το ματς να τελειώνει στο 99-74 και τον Ολυμπιακό να αποχαιρετάει τη διοργάνωση με 15-15 ρεκόρ και χωρίς να έχει το δικαίωμα να παλέψει στα πλέι οφ για κάτι παραπάνω.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ