Παπαπέτρου: «Κλειδί η βελτίωση για την πρόκριση»

Παπαπέτρου: «Κλειδί η βελτίωση για την πρόκριση»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την πρώτη μάχη κόντρα στη Ρεάλ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου επισήμανε ποια είναι τα σημεία που υπερτερεί το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (17/4) τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία για τα play off, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο Final Four της Βιτώρια.

Μιλώντας στην «Πράσινη», ο διεθνής φόργουορντ του «τριφυλλιού», Ιωάννης Παπαπέτρου, αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις με τους Μαδριλένους, στις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Ρικ Πιτίνο, αλλά και στην αλλαγή ψυχολογίας που υπέστη η ομάδα με την άφιξη του Αμερικανού.

Ακόμη στάθηκε στο κίνητρο που τους δίνει το γεγονός πως δεν έχουν βρεθεί εδώ και επτά χρόνια στο Final Four, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στη διαφαινόμενη απουσία του Σέρχιο Γιουλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σειρά με τη Ρεάλ: «Είναι μια πολύ δύσκολη σειρά και για τους δύο. Η Ρεάλ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα κι εμείς βρισκόμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλουμε να πάρουμε την νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ. Το «κλειδί» για την πρόκριση νομίζω θα είναι η βελτίωση. Όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της σειράς νομίζω θα είναι η νικήτρια. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρές μάχες και να παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για τις νέες αναμετρήσεις μεταξύ τους και τις «πράσινες» εκπλήξεις: «Μπορεί να γνωριζόμαστε καλά, αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις και για τις δύο ομάδες. Πάντα το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι κάτι το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των παιχνιδιών. Εμείς χάσαμε τα δύο ματς της κανονικής διάρκειας και ακόμη θυμόμαστε πώς χάσαμε στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε το break και αν κάνουμε πραγματικότητα την τακτική που έχουμε σχεδιάσει, τότε θα τα καταφέρουμε».

Για το τι άλλαξε την αγωνιστική εικόνα: «Αυτό που άλλαξε περισσότερο από όλα είναι η ψυχολογία μας. Ο Ρικ Πιτίνο μας βοήθησε πολύ στο να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στις δυνάμεις μας, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί. Είχαμε βάλει τους εαυτούς μας βαθιά σε μια τρύπα και τους είχαμε φέρει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ψάχναμε ένα σερί νικών για να ανατρέψουμε την κατάσταση και το καταφέραμε. Ο κόουτς μας έδωσε την αυτοπεποίθηση που μας έλειπε».

Για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού: «Η αποστολή μας ήταν δύσκολη αλλά δουλέψαμε πολύ. Μπορεί η βελτίωσή μας να μην ήταν… εντυπωσιακή, με τη μία δηλαδή, αλλά ήταν σταθερή. Κάθε μέρα γινόμασταν και καλύτεροι. Σταδιακά. Κάθε μέρα γινόμασταν καλύτεροι στο γήπεδο. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Και φυσικά η νίκη στη Μόσχα ήταν αυτή που μας έδωσε φτερά. Ήταν μια στιγμή κομβική που μας έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε παντού».

Για το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού έναντι της Ρεάλ: «Η Ρεάλ μπορεί να έχει το πλεονέκτημα έδρας, εμείς όμως έχουμε το πλεονέκτημα της ομάδας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε… φόρα και παράλληλα είμαστε πραγματική ομάδα. Είμαστε οικογένεια, είμαστε φίλοι, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμς μάχες για να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει αυτό το κλίμα πριν από τέτοια ματς».

Για την απουσία από τα Final Four: «Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρεθεί σε Final Four από το 2012 και έπειτα είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Δεν είναι πίεση. Πίεση έχουμε πάντα στον Παναθηναϊκό. Θέλω πάρα πολύ να είμαι μέλος της ομάδας που θα στείλει και πάλι τον Παναθηναϊκό στο Final Four. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε στο καλό μας βράδυ».

Για τον Γιουλ: «Δε μας ενδιαφέρει αν θα παίξει ή όχι ο Γιουλ. Πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό παίκτη. Έναν παίκτη από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάμε τη δική μας ομάδα και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη Ρεάλ, μαζί με τον Γιουλ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ