Πως διαμορφώθηκε ο χάρτης της Euroleague 2019-2020

Πως διαμορφώθηκε ο χάρτης της Euroleague 2019-2020

Με τις 17 ομάδες της Euroleague να είναι ήδη γνωστές, ήρθε η Ζενίτ από τη Ρωσία μέσω wild card για να κλείσει την 18αδα του νέου διευρυμένου format της διοργάνωσης.

Ο χάρτης της Euroleague της επόμενης σεζόν, απέκτησε την τελική του μορφή μετά και το τελευταίο συμβούλιο της Λίγκας το οποίο κάλυψε μέσω χορήγησης την τελευταία θέση. Υποψήφιες ήταν η Παρτιζάν από τη Σερβία, η Σαραγόσα από την Ισπανία και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης από τη Ρωσία.

Τελικά οι Ρώσοι ήταν αυτοί που θα δώσουν το παρών στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αυξάνοντας την εκπροσώπηση της χώρας τους στα τρία μέλη μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Χίμκι.

Στην Euroleague πάρθηκε η απόφαση επέκτασης της Λίγκας από τις 16 ομάδες στις 18, με τη Γαλλία να αποκτά εκπρόσωπο μέσω της Βιλερμπάν που απέκτησε εγγυημένη θέση. Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ έρχεται να προστεθεί στους υπόλοιπους 12 «σίγουρους» της διοργάνωσης (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν Μονάχου).

Από εκεί και πέρα έχουμε την Βαλένθια που συμμετέχει ως κάτοχος του Eurocup και τις Χίμκι, Άλμπα Βερολίνου και Ερυθρό Αστέρα οι οποίες πήραν το εισιτήριο μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων τους. Γερμανοί και Ρώσοι μπήκαν ως φιναλίστ από γερμανικό πρωτάθλημα και VTB League αντίστοιχα, την ώρα που οι Σέρβοι μπαίνουν αντί της Μπουντούτσνοστ ως πρωταθλητές της Αδριατικής Λίγκας.

Έτσι η Ισπανία έχει πλέον τέσσερις εκπροσώπους, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα με τη Ρωσία να έχει τρεις και τις Ελλάδα και Τουρκία και Γερμανία να έχουν από δύο ομάδες. Τέλος από μια ομάδα έχουν στην Euroleague οι Λιθουανία, Ιταλία, Γαλλία, Σερβία και Ισραήλ.

Αναλυτικά οι 18 ομάδες της Euroleague για τη σεζόν 2019-2020:

Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ζαλγκίρις Κάουνας
Αρμάνι Μιλάνο
Μπάγερν Μονάχου
Βιλερμπάν
Βαλένθια (κάτοχος Eurocup)
Ερυθρός Αστέρας (κάτοχος Αδριατικής Λίγκας)
Χίμκι (φιναλίστ VTB League)
Άλμπα Βερολίνου (φιναλίστ γερμανικού πρωταθλήματος)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (wild card)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ