Λεκαβίτσιους: «Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά όσον αφορά την προσωπικότητα»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους επέστρεψε στη Ζαλγκίρις Κάουνας, μίλησε για την απόφαση του και υπογράμμισε πως ωρίμασε την διετία που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.


Λεκαβίτσιους: «Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά όσον αφορά την προσωπικότητα» | to10.gr

Ο Λεκαβίτσιους  γύρισε στην πατρίδα του για να φορέσει ξανά τα χρώματα της Ζαλγκίρις Κάουνας και να συνεργαστεί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στο «τριφύλλι». Αναφέρθηκε λοιπόν στην συγκεκριμένη απόφαση: «Είναι ωραίο το αίσθημα να επιστρέφεις σε αυτή την έδρα. Βλέποντας τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο.

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Δεν σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν έλαβα το ενδιαφέρον από την Ζαλγκίρις. Όλα έγιναν αρκετά γρήγορα. Όπως είπα, είναι διασκεδαστικό που επέστρεψα. Έχουμε τον ίδιο προπονητή, ο οργανισμός είναι πολύ καλός. Ακόμα καλύτερος από τότε που θυμάμαι. Είμαι χαρούμενος και πήρα την απόφαση πολύ γρήγορα».

Στην συνέχεια έκανε λόγο για τον ρόλο του στην πρωταθλήτρια Λιθουανίας και την συνεργασία του με τον Σάρας: «Δεν θα είναι κάτι νέο. Είναι ο ίδιος τρόπος με πριν από μερικά χρόνια. Θα έρχομαι από τον πάγκο, θα προσπαθώ να φέρνω ενέργεια στο παρκέ, να αλλάζω τον ρυθμό του αγώνα. Αυτά είναι τα καθήκοντα. Γι αυτά μιλήσαμε με τον Σάρας».

Ερωτηθείς για την θητεία του στον Παναθηναϊκό, απάντησε με τα καλύτερα λόγια και έδειξε τον θαυμασμό του για τους πρωταθλητές Ελλάδος: «Μου έδωσε πολλά όσον αφορά την προσωπικότητα. Πηγαίνοντας σε μια διαφορετική χώρα, με έναν νέο προπονητή, μια νέα ομάδα ήταν δύσκολο, αλλά θεωρώ ότι με βοήθησε να ωριμάσω.

Το καλό ήταν πως είχαμε πολλές δυνατούς παίκτες και έτσι οι προπονήσεις ήταν δύσκολες παίζοντας κόντρα στον Νικ Καλάθη. Ήταν πολύ καλό που πήρα πράγματα από το παιχνίδι τους, ήμουν γύρω τους, έβλεπα τον τρόπο που έπαιζαν, πώς ανταποκρίνονταν στην πίεση. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και θεωρώ ότι ωρίμασα σαν παίκτης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο