Οριστικό: Στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν ο Μιλουτίνοφ!

Οριστικό: Στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν ο Μιλουτίνοφ!

Στον Ολυμπιακό θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν τον κάλεσαν το φετινό καλοκαίρι.

Δεν το κουνάει από το λιμάνι και τον Ολυμπιακό ο Νίκολα Μιλουτίνοφ!

Ο Σέρβος «γίγαντας» θα φοράει την «ερυθρόλευκη» φανέλα και τη νέα σεζόν, καθώς οι Σπερς δεν τον κάλεσαν στο ρόστερ για την επόμενη χρονιά.

Η ομάδα του Τέξας είχε προθεσμία να καλέσει τον «Μίλου» μέχρι την 20η Ιουλίου και να κάνει χρήση του NBA out, ωστόσο δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο και ο 24χρονος σέντερ θα παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Ο Μιλουτίνοφ είχε επιλεγεί στο νούμερο «26» του draft του 2016 και οι Σαν Αντόνιο Σπερς είναι αυτοί που διατηρούν τα δικαιώματα του στο NBA.

Βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2015 και οδεύει πλέον αισίως για την 5η του σεζόν με τους Πειραιώτες, ενώ προέρχεται από την καλύτερη του χρονιά με τα «ερυθρόλευκα», στην οποία μέτρησε 10,2 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ σε 24 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Το φετινό καλοκαίρι είναι των αλλαγών στο λιμάνι. Και είναι και της προσαρμογής στη νέα κατανομή του μπάτζετ για την ομάδα του Μπλατ που σε σχέση με πέρσι κρατά στο ρόστερ της μόνο τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και φυσικά τον «Μιλού» έστω και αν με τον τελευταίο προέκυψε μια μικρή περιπέτεια. Το ενδιαφέρον απο τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη δημιούργησε προϋποθέσεις αποχώρησης. Ο Σέρβος τα βρήκε με την ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός δεν τα βρήκε μαζί της, αρνούμενος μια σειρά απο προτάσεις που του κατατέθηκαν. Κάπως έτσι οι Ρώσοι επέλεξαν τον Κώστα Κουφό. Η μεταγραφή του Έλληνα σέντερ και βέβαια η σημερινή εξέλιξη με το Σαν Αντόνιο του Γκρεγκ Πόποβιτς μοιάζει με λήξη του συναγερμού.

Ο Μιλουτίνοφ θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον ως το επόμενο καλοκαίρι που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του. Για την συνέχεια δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς. Πολλώ δε μάλλον με τα χρήματα που δαπανούν πια οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Και με τη μόνιμη απειλή τόσο απο το ΝΒΑ όσο και απο την αγορά της Κίνας, που περιορίζει αισθητά τις επιλογές στην ευρωπαϊκή αγορά.

Λογικά ο Μιλουτίνοφ θα είναι του χρόνου ένας απο τους καλύτερους free agent της Ευρώπης. Αν ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει με έναν τρόπο να τον κρατήσει θα πρέπει να ξεκινήσει την προσπάθεια του απο τώρα. Έστω και αν η συγκεκριμένη δεν αποτελεί την αγαπημένη μέθοδο των αδερφών Αγγελόπουλων που δεν βιάζονται να προσφέρουν τόσα χρόνια νέο συμβόλαιο σε κανέναν. Ούτε στον Σπανούλη με τον Πρίντεζη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ