Euroleague made in NBA (poll)

Euroleague made in NBA (poll)

Ο χαμός των μεταγραφών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι παίκτες που δεν πηγαίνουν στην Κίνα και ένα poll με τεράστιο ενδιαφέρον.

Κάποτε όνειρο κάθε παίκτη ήταν να πάει στο ΝΒΑ. Να αδράξει την ευκαιρία και να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους. Πέρασε ο καιρός, το όνειρο έγινε λίγο πιο εύκολη υπόθεση για τους Ευρωπαίους και ο… συνωστισμός στον μαγικό κόσμο, έφερε σημαντικές αλλαγές.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιστορικό για την Ευρωλίγκα που πήρε αίγλη ξαφνικά από παλιές καλές εποχές, που οι μεγάλες ομάδες δελέαζαν με τα χρήματά τους παίκτες από το ΝΒΑ και του βλέπαμε στα γήπεδα στην Ευρώπη. Τα ποσά βέβαια δεν είναι τόσο τεράστια πια, όμως από ότι φαίνεται, η φετινή Ευρωλίγκα, βάσει των αθλητών που ήρθαν στη γηραιά ήπειρο, θα είναι η κορυφαία των τελευταίων ετών.

Ήδη 17 παίκτες έχουν περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την Ευρώπη, αφήνοντας… σύξυλο το ΝΒΑ, ενώ και ένας προπονητής άφησε τις ΗΠΑ για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ας τα δούμε αυτά συγκεντρωμένα όλα μαζί…

Άλμπα Βερολίνου

Τάιλερ Κάβανο (Τζαζ)

Αρμάνι Μιλάνο

Σέλβιν Μακ (Χόρνετς)

Προπονητής: Ετόρε Μεσίνα (Σπερς)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ρον Μπέικερ (Γουίζαρντς)

Κώστας Κουφός (Κινγκς)

Μπαρτσελόνα

Αλεξ Αμπρίνες (Θάντερ)

Νίκολα Μίροτιτς (Μπακς)

Μπάγερν Μονάχου

Γκρεγκ Μονρό (Σίξερς)

Τζος Χουέστις (Austin Spurs G-League)

Χίμκι

Τιμοφέι Μοζγκόφ (Νετς)

Νταϊρίς Μπερτάνς (Πέλικανς)

Μπασκόνια

Νικ Στάουσκας (Καβαλίερς)

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κουίνσι Έισι (Κίνα όμως το 2019 στους Σανς)

Ολυμπιακός

Ουέιντ Μπόλντγουιν (Μπλέιζερς και Ράπτορς 905 στην G-League)

Παναθηναϊκός

Γουέσλι Τζονσον (Ουίζαρντς)

Τζίμερ Φριντέτ (Σανς)

Όπως βλέπετε αναφερόμαστε και σε παίκτες που έπαιζαν στην G-League, όπου και εκεί τα συμβόλαια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ήμασταν συνηθισμένοι.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως δεν προχώρησαν όλες οι ομάδες σε μεταγραφές από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι Ερυθρός Αστέρας, Αναντόλου Εφές, Φενέρμπαχτσε, Βιλερμπάν, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ζαλγκίρς και Ζενίτ δεν έχουν ακόμα αποκτήσει ΝΒΑερ. Παράλληλα, έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα είναι και ο Κάσπι για την Μακάμπι και ο Γερέμπκο για την Χίμκι.

Ταυτόχρονα είχαμε και δύο κολλεγιόπαιδα που θα παίξουν στην Ευρωλίγκα. Για την Άλμπα Βερολίνου ο Μακάι Μέισον (Μπέιλορ) και για τον Ολυμπιακό ο Ιθαν Χαπ (Ουινσκόνσιν).

Δεν ξέρω αν το… γύρισαν οι αθλητές, πιστεύοντας ότι δεν αξίζει να είναι ρολίστες στο ΝΒΑ και αποφάσισαν να γίνουν πρωταγωνιστές στην Ευρώπη. Σίγουρα όμως, η τεράστια εισροή μη Αμερικανών στις ΗΠΑ, η Κίνα που δεν προσφέρει πλέον σίγουρα συμβόλαια, ανάγκασαν τους παίκτες της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, να έρθουν προς τα μέρη μας. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από να τους απολαύσουμε.

ΥΓ1 Όπως είπε και στον αέρα του Ελλάδα-Λιθουανία ο Βαγγέλης Ιωάννου, ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει την πλευρά του Παναγιώτη Τσάμη της Εθνικής U18 (2,04μ, 17 ετών). Ο Έλληνας σέντερ έπαιζε στην ΧΑΝΘ και θα υπολογίζεται για την Εφηβική ομάδα των Ερυθρόλευκων και σε εκείνη που θα παίξει στην Α2. Γενικότερα υπάρχει κινητικότητα σε αυτό το κομμάτι για τους Πειραιώτες, οι οποίοι σιγά σιγά γεμίζουν και τις Ακαδημίες τους, οι οποίες λειτουργούν στην εντέλεια και υπάρχει μπόλικο ταλέντο στο ΣΕΦ.

ΥΓ2 Χαμός στην Ευρωλίγκα, αναβρασμός στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού. Δεν μου φαίνεται περίεργο. Είναι τόσο εκκωφαντικές οι τελευταίες κινήσεις, που ουσιαστικά δείχνουν το πόσο δύσκολη θα είναι η διοργάνωση. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανησυχία του κόσμου. Όχι όμως την αγανάκτηση. Το έχω ξαναπεί. Ας τους δούμε στο παρκέ.

ΥΓ3 Το είπε ξεκάθαρα ο Κουζμίνσκας ότι του αρέσει να παίζει στο «3». Τόσο ο Παπανικολάου όσο και ο Πρίντεζης θα ξέρουν ότι έχουν πίσω τους έναν αθλητή που θα έχει ποιότητα και θα τους… ξελασπώνει όποτε ξεκουράζονται.

ΥΓ4 Το λυσσάξατε με την χειραψία του Πρίντεζη. Έλεος παιδιά. Για μένα λάθος του που πηγαίνει ακόμα στην «γαλανόλευκη» και επιβαρύνεται σωματικά. Όμως από την άλλη, αγαπάει την Εθνική και δεν μπορώ να τον κακίσω. Όσο και να με ενοχλεί η κατάσταση στην ΕΟΚ.

ΥΓ5 Κλείνω με ένα poll. Ψηφίστε τον παίκτη που έρχεται από το ΝΒΑ και αναμένεται να λάμψει στην Ευρωλίγκα. Αυτόν που θα εγκλιματιστεί και θα δώσει τα περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ