Ιτούδης: «Θα προσαρμοστεί στο σύστημά μας ο Τζέιμς, ξεχνάμε την περσινή επιτυχία»

Ιτούδης: «Θα προσαρμοστεί στο σύστημά μας ο Τζέιμς, ξεχνάμε την περσινή επιτυχία»

Δηλώσεις έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την προσθήκη του Μάικ Τζέιμς, μιλώντας τόσο για εκείνον, όσο και για την προετοιμασία που δυσκολεύει λόγω Παγκοσμίου.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι παίκτης της ΤΣΣΚΑ. Η ρωσική ομάδα ενέταξε στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ της περσινής Ευρωλίγκα.

Ωστόσο ο Δημήτρης Ιτούδης περιμένει από τον Αμερικανό σκόρερ να προσαρμοστεί στην ομάδα και στο σύστημα της, εκτός από το να τη βοηθήσει μόνο στο σκοράρισμα.

«Ο Μάικ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, που μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του σουτ, αλλά και καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών στην Euroleague, όντας σε διαφορετικά επίπεδα, απέδειξε ότι μπορεί να σκοράρει.

Όμως, θα πρέπει να προσαρμοστεί στο σύστημά μας. Στις συζητήσεις μας δεσμεύτηκε πως είναι έτοιμος να το κάνει αυτό. Του ευχόμαστε να παραμείνει υγιής και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους νέους στόχους μας», δήλωσε ο Έλληνας coach για την προσθήκη του Τζέιμς.

Στη συνέχεια τόνισε πως θα είναι μια δύσκολη προετοιμασία για την ΤΣΣΚΑ, καθώς αρκετοί παίκτες θα χάσουν μεγάλο μέρος της λόγω του Παγκοσμίου και πως ξεκινούν από την αρχή ξεχνώντας την περσινή επιτυχία.

«Τώρα, που όλες οι προσθήκες έχουν γίνει, το πρώτο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι πως η ομάδα δεν μοιάζει με το περσινό ρόστερ, που έφτασε στον τίτλο. Πρέπει να ξεχάσουμε την επιτυχία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό ισχύει ειδικά για όσους ήταν στην ομάδα και πέρυσι.

Η προετοιμασία μας θα είναι αρκετά δύσκολη, γιατί 6-7 παίκτες από διαφορετικές χώρες θα εκπροσωπήσουν την ΤΣΣΚΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να γίνουμε ομάδα, να γίνουμε αποφασιστικοί, να δουλέψουμε μαζί και να παίξουμε καλό και ομαδικό μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ