Μπερτομέου: «Το πρόγραμμα της FIBA αποδείχθηκε λάθος σε κάθε διοργάνωση»

Μπερτομέου: «Το πρόγραμμα της FIBA αποδείχθηκε λάθος σε κάθε διοργάνωση»

Ο Πρόεδρος της Euroleague, Ζόρντι Μπερτομέου, σε δηλώσεις του κριτίκαρε για άλλη μια φορά την FIBA για τον τρόπο που χειρίζεται τις διοργανώσεις της.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα στην Euroleague και την FIBA καλά κρατεί με τον Ζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξη του στην «Gazzetta Dello Sport» να κριτικάρει τον τρόπο που η Παγκόσμια Ομοσπονδία φτιάχνει το πρόγραμμα των διοργανώσεων της.

Ο 60χρονος Ισπανός τόνισε πως τα «παράθυρα» συνεχίζουν να κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στο πρόγραμμα, ενώ επίσης σχολίασε και το ότι τα Παγκόσμια Κύπελλα πρέπει να γίνονται τις ζυγές χρονιές γιατί όπως είναι τώρα πέφτει έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζόρντι Μπερτομέου:

«Το πρόγραμμα της FIBA αποδείχθηκε λάθος σε κάθε διοργάνωση, από τα «παράθυρα» για τις Εθνικές ομάδες, μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακόμα και αν μετακινηθεί ξανά το πρόβλημα με τα «παράθυρα» παραμένει. Οι Εθνικές ομάδες πρέπει να παίζουν σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια, αλλά εμείς παραμένουμε στην πρόταση που κάναμε ώστε αυτά τα παιχνίδια να γίνονται τον Ιούλιο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε.

«Η Euroleague δεν έχει καμία σχέση με τη FIBA, πράγμα του που είναι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που μπάσκετ. Η Euroleague δεν θα αλλάξει τη δομή της, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να υπάρξουν πιθανές συνεργασίες, ασφαλώς όμως θα έπρεπε να υπάρξουν αλλαγές στο Champions League που δημιουργεί μπερδέματα με το όνομα του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ