Ολυμπιακός : MVP οι ΜακΛίν και Σβεντ

Ολυμπιακός : MVP οι ΜακΛίν και Σβεντ

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 13ης αγωνιστικής μοιράστηκαν ο Τζαμέλ ΜακΛίν του Ολυμπιακού και ο Αλεξέι Σβεντ της Χίμκι.

Ο μεν ΜακΛίν οδήγησε τον Ολυμπιακό σε σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (88-86), ο δε Αλεξέι Σβεντ ήταν ο μαέστρος στην επιβλητική νίκη της Χίμκι επί της Εφές (86-68). Αμφότεροι συγκέντρωσαν 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, τις περισσότερες στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και κατά συνέπεια το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μοιράστηκε στα δύο.

Ελλείψει των Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Αγραβάνη ο 29χρονος ψηλός του Ολυμπιακού τα κατάφερε περίφημα, όντας εκ των ακρογωνιαίων λίθων στη νίκη επί της «ομάδας του στρατού». Σε 24:48 συμμετοχής είχε 25 πόντους (10/14 δίποντα, 5/10 βολές), 12 ριμπάουντ (7 αμυντικά, 5 επιθετικά, το σύνολο αποτελεί ρεκόρ καριέρας) και δύο κλεψίματα.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ειδικά από την στιγμή που είχαμε ηττηθεί από την Μπάμπεργκ. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, όλοι πάλεψαν και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Τα επιθετικά ριμπάουντ βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα. Έτσι είναι το μπάσκετ, με τα επιθετικά ριμπάουντ έχεις δεύτερες ευκαιρίες για να σκοράρεις. Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικά», τόνισε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού ο ΜακΛίν.

O εκ Ρωσίας ορμώμενος Σβεντ είχε ίδιο αριθμό πόντων με 3/5 δίποντα, 6/10 τρίποντα (ρεκόρ καριέρας) και 1/1 βολή σε 27:40 συμμετοχής, προσθέτοντας στη στατιστική του 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο αλλά και δύο λάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ