Τρομερός Γουίλιαμς: Έπαιξε σε όλον τον αγώνα με τη Ρεάλ

Τρομερός Γουίλιαμς: Έπαιξε σε όλον τον αγώνα με τη Ρεάλ

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε κάτι ασυνήθιστο στο παιχνίδι της Φενέρ με την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού άφησε τον Ντέρικ Γουίλιαμς και τα 40 λεπτά του αγώνα.

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε με σκορ 81-77 από την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα της Euroleague. Η τούρκικη ομάδα παρατάχθηκε στην αναμέτρηση δίχως τους βασικούς ψηλούς της, Γιάν Βέσελι και Ζοφρεΐ Λονβέρν.

Αυτό ανάγκασε να τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει κάτι που δεν συνηθίζεται στους αγώνες μπάσκετ. Τι έκανε όμως ο Σέρβος τεχνικός; Άφησε τον Ντέρικ Γουίλιαμς στο παρκέ για ολόκληρο το παιχνίδι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης έχοντας σε αυτά, 19 πόντους (4/8 δίποντα, 3/9 τρίποτα, 2/4 βολές), 10 ριμπάουντ και 2 ασίστ όντας από τους πρωταγωνιστές για την Φενέρ μαζί με τον Νάντο Ντε Κολό.

Αυτό ουσιαστικά συνέβη μιας και ο «Ζοτς» είχε στην διάθεση του μόνο τον Βλάντιμιρ Στίματς, ως κλασικό σέντερ, ενώ δεν φάνηκε να υπολογίζει πολύ στον Αχμέτ Ντουβερίογλου που έπαιξε για μόλις 2:48.

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είναι ένας… προπονητής Ευρωλίγκας. Είναι ο μύθος της Ευρωλίγκας. Και βέβαια η προσωπικότητα του είναι τέτοια που τον οδηγεί ενίοτε σε παράξενες αποφάσεις. Ακόμη και σαν αυτή: Να αφήσει δηλαδή έναν παίκτη του στο παρκέ ολόκληρο το ματς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος κάνει κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά στα στατιστικά της Ευρωλίγκας θα διαπιστώσει ότι τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Στις 31 Γενάρη ο Κώστας Σλούκας χρησιμοποιήθηκε 42:13 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου απο τον Ζοτς.  Στις 19 Οκτώβρη 2017 ο κόουτς της Φενέρ άφησε στο παρκέ κόντρα στην Αρμάνι, 41:54 τον Νικολό Μέλι. Στις 23 Δεκέμβρη 2016 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο σέντερ Έκπε Ούντο έπαιξε 38:55.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις ήταν ματς με παράταση. Στην τελευταία 1:05 λιγότερο από το «πλήρες» ματς. Με έναν τρόπο ο Γουίλιαμς λοιπόν έγραψε ιστορία. Για την ακρίβεια όμως την Ιστορία στην Ευρωλίγκα την γράφει ο Ομπράντοβιτς. Και οι μέθοδοι του που σαφώς και δεν είναι συνηθισμένες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ