Γιατί ο Μπαρτζώκας δεν είναι φαβορί για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Γιατί ο Μπαρτζώκας δεν είναι φαβορί για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Ελληνας τεχνικός φαντάζει ως ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το όνομά του δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της «ερυθρόλευκης» λίστας – Το… πείραμα με Κεμζούρα, το «αντιφατικό» προφίλ του Σκάιλς και η επιστροφή του Μπαρτζώκα στην Ευρώπη που φέρνει εξελίξεις.

Εχουν περάσει τέσσερις ημέρες από την ανακοίνωση του διαζυγίου του Ολυμπιακού με τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά ακόμα η κουβέντα για τον αντικαταστάτη του Ισραηλινού προπονητή μοιάζει με ψάρεμα σε θολά νερά.

Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να ψάχνουν για την καλύτερη δυνατή λύση στην μετά Μπλατ εποχή.

Οσες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητες προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό, με τους Ισπανούς να μπλέκουν τους Πειραιώτες με τον Τσάβι Πασκουάλ και τους Αμερικανούς να βάζουν στο «ερυθρόλευκο» κάδρο τον Σκοτ Σκάιλς.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος στα μάτια των περισσότερων οπαδών του Ολυμπιακού φαντάζει ως ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ελληνας τεχνικός είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι το φαβορί. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι ενδείξεις.

Ποιες είναι αυτές; 1) Οι Ερυθρόλευκοι στα επόμενα δύο παιχνίδια της Ευρωλίγκας, με Βαλένθια και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, θα παραταχθούν με τον Κεμζούρα στην άκρη του πάγκου. Ο Λιθουανός, που μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν το δεξί χέρι του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε μετά την αποχώρηση του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού, τόνισε ότι θα παραμείνει ως head coach μόνο για δύο ματς, όμως, δεν τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οσο και αν δεν βγαίνει προς τα έξω, ο Κεμζούρα είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα για τον πάγκο του Ολυμπιακού, ωστόσο, όλα θα κριθούν από τα δύο παιχνίδια που έχει μπροστά της η ομάδα. Δύο ματς, πολύ σημαντικά για την αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική άνοδο των παικτών.

Ποια είναι τα συν του Κεμζούρα; Ο Λιθουανός τεχνικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και είναι ένας προπονητής που είναι καταρτισμένος σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, μετά τη φυγή του Μπλατ, γνωρίζει όσο κανείς άλλος την ομάδα, ξέρει τον τρόπο που χτίστηκε, γνωρίζει τους παίκτες και δεν θα χρειαστούν να γίνουν πολλές αλλαγές, καθώς είχε συμβάλει και συμβουλέψει τον Ντέιβιντ Μπλατ στον καταρτισμό του ρόστερ. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ υψηλές φιλοδοξίες και είναι δεδομένο ότι σύντομα θα ψάξει την ευκαιρία, για να συνεχίσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Αν θα είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα που θα το κάνει; Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει απάντηση, αλλά είναι σίγουρο ότι η «ερυθρόλευκη» καριέρα του περνάει μέσα από το τούνελ των δύο παιχνιδιών με Βαλένθια και Ζενίτ.

Ενδειξη Νο. 2. Η αποκάλυψη του ατζέντη του Σκάιλς, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στο ESPN τόνισε ότι έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με την πλευρά του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του έμπειρου τεχνικού, οι Ερυθρόλευκοι χτύπησαν την πόρτα του Σκάιλς. Ενας προπονητής που έχει να δουλέψει σε ομάδα τρία χρόνια. Μάλιστα, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει στις ομάδες που εργάστηκε δεν μοιάζουν να ταιριάζουν με αυτά του Μπαρτζώκα, γεγονός που δείχνει ότι ίσως οι Πειραιώτες να θέλουν κάτι διαφορετικό.

Η αναζήτηση για τον αντί-Μπλατ, τη δεδομένη στιγμή μοιάζει, όπως τονίσαμε και στην αρχική παράγραφο, με ψάρεμα σε θολά νερά. Από τη μία ο Μπαρτζώκας και από την άλλη προπονητές διαφορετικής φιλοσοφίας όπως ο Κεμζουρα και ο Σκάιλς. Οσον αφορά στον Μπαρτζώκα, ο Ελληνας τεχνικός τα ξημερώματα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη. Ο έμπειρος προπονητής το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στις ΗΠΑ και παρακολουθούσε το camp των Σέλτικς. Πλέον, επιστρέφει στην Ευρώπη και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ραντεβού ανάμεσα στον Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό. Μια συνάντηση, η οποία μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα, καθώς τη δεδομένη στιγμή τα πάντα είναι ανοιχτά…

Προς το παρόν αυτό που σκέφτονται στον Πειραιά είναι το αυριανό παιχνίδι με την Βαλένθια, την οποία θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να ρεφάρουν την ήττα από την Βιλερμπάν στην πρεμιέρα και να κάνουν… σεφτέ στη διοργάνωση, ανεβάζοντας κατακόρυφα και την ψυχολογία των παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ