«Πολυβόλο» ο Ολυμπιακός, 633 μέρες μετά…(pic+ vids)

«Πολυβόλο» ο Ολυμπιακός, 633 μέρες μετά…(pic+ vids)

Ο Ολυμπιακός νίκησε με το επιβλητικό 89-63 τη Βαλένθια, με το +26 να αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των «ερυθρόλευκων» μετά από 633 μέρες και το ματς απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το10.gr σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες των Πειραιωτών στο νέο φορμάτ της Euroleague.

Η μετά- Μπλατ εποχή ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με το ευρύ 89-63 της Βαλένθια, για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

O Κεστούτις Κεμζούρα παρουσίασε έναν Ολυμπιακό, πολύ διαφορετικό τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, κάτι που ήταν εμφανές από τη διάθεση και το κέφι που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι με τους Ισπανούς.

Εκτός από το ρεκόρ του Μιλουτίνοφ στα ριμπάουντ, όμως, αλλά και την σπουδαία παράσταση του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, οι Πειραιώτες πέτυχαν και τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους…εδώ και 633 μέρες.

Ήταν ένα παιχνίδι εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, στις 16 Ιανουαρίου του 2018, με τον Ολυμπιακό να έχει στην άκρη του πάγκου του τον νυν τεχνικό των Ισραηλινών, Γιάννη Σφαιρόπουλο (94-64, +30). Πρόκειται μάλιστα για την πιο ευρεία νίκη των Πειραιωτών με το νέο φορμάτ της Euroleague.

To10.gr σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού, την τελευταία τριετία στη Euroleague:

Ολυμπιακός- Ούνικς Καζάν 88-59 (+29)

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του, με το νέο σύστημα της Euroleague, επικρατώντας της Ούνικς των Λάνγκφορντ, Καϊμακόγλου και Κολόμ, με 88-59. Παρόλα αυτά η εκπληκτική εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ντάνιελ Χάκετ.

Ο πάντα παθιασμένος Ιταλός, μάλιστα, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Λάνγκφορντ, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης και με το παιχνίδι να έχει κριθεί.

Κατά τ’ άλλα, οι «ερυθρόλευκοι» γοήτευσαν με την απόδοσή τους και όπως και απέναντι στη Βαλένθια, είχαν αρκετούς παίκτες που πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Ματ Λοτζέσκι και Έρικ Γκριν με 15 πόντους έκαστος.

 

Ολυμπιακός- Μπασκόνια 92-62 (+30)

Λίγες μόλις μέρες μετά την εντός έδρας ήττα στον ημιτελικό του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό (67-77), οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν τη φορμαρισμένη Μπσκόνια στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Ο παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν «διψασμένοι» για απαντήσεις, έπαιξαν κατά διαστήματα «total basketball» και θριάμβευσαν με το τελικό 92-62, απέναντι στην παρέα των Χάνγκα, Μπομπουά και Λάρκιν.

Η διαφορά μάλιστα έφτασε μέχρι και στους 35 πόντους, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν και πάλι πέντε παίκτες «διψήφιους». Ξεχώρισαν οι τρεις «σωματοφύλακες», Πρίντεζης, Σπανούλης και Παπανικολάου, οι οποίοι σημείωσαν από 12 πόντους ο καθένας.

Ήταν μία νίκη που βοήθησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάσει στο πλονέκτημα έδρας και μετέπειτα στον τελικό του final-4 της Κωνσταντινούπολης.

 

Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 85-59 (+26)

Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα ματς- γιορτή, έδειξαν no mercy απέναντι στον Ερυθρού Αστέρα, τον οποίο νίκησαν εύκολα 85-59, για τη όγδοη αγωνιστική της Euroleague.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ανώτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, μετρώντας  9/21 τρίποντα (42%), 18 ασίστ και μόλις 8 λάθη. Οι φίλοι του Ολυμπιακού εκτός από την επιβλητική νίκη, θα έχουν να θυμούνται το εν λόγω ματς και για ακόμα ένα λόγο…τον Χόλις Τόμπσον.

Ο Αμερικανός γκαρντ- φόργουορντ δεν έπεισε ποτέ για την αξία του στο λιμάνι, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι του Νοεμβρίου έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τους Πειραιώτες, πετυχαίνοντας 14 πόντους και όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (13π.), με την επικράτηση εκείνη να στέλνει τότε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της κατάταξης. Ξεχώρισε επίσης η αποθέωση των παικτών του Ερυθρού Αστέρα και ιδιαίτερα του Πέρο Άντιτς, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

 

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 94-64 (+30)

Λίγες μέρες μετά την μεγάλη σε έκταση ήττα από την Μπασκόνια, οι «ερυθρόλευκοι» διασκέδασαν τις εντυπώσεις, «διαλύοντας» τη Μακάμπι με 94-64 στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός προϊδεάσε από την αρχή ότι δεν αστειευόταν, έχοντας πετύχει 53 πόντους από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μοίρασαν στο εν λόγω παιχνίδι 26 ασίστ, είχαν μόλις 7 λάθη, και με υψηλά πσοσοστά στα σουτ εντός πεδιάς, έφτασαν στην ευρεία νίκη, ισοφαρίζοντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους, απέναντι στη Μπασκόνια.

Πρώτος σκόρερ και απόλυτος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, με τον αρχηγό να σημειώνει 13 πόντους και 7 ασίστ, δίνοντας το «σύνθημα».

Οι Ισραηλινοί από την άλλη απογοήτευσαν, με τον Πιέρ Τζάκσον να τραβάει μόνος του το «κουπί», αλλά δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει τον «διασυρμό» της ομάδας του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ