Κεμζούρα: Από λύση ανάγκης, φαβορί για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Κεμζούρα: Από λύση ανάγκης, φαβορί για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Πολλά ονόματα μπορεί να ακούγονται ως νέοι προπονητές στον Ολυμπιακό, αλλά ο Κεστούτις Κεμζούρα φαίνεται μέρα με τη μέρα από υπηρεσιακός να εξελίσσεται σε φαβορί για τον ερυθρόλευκο πάγκο, αποδεικνύοντας πως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Η βαριά ήττα της πρεμιέρας στην Eurleague από τη Βιλερμπάν ήταν καθοριστική για τον Ολυμπιακό και όπως φαίνεται, προάγγελος μεγάλων αλλαγών που έκαναν «μπαμ» πως χρειάζονται από τα πρώτα κιόλας φιλικά.

Ο Μπλατ αποτέλεσε σχεδόν άμεσα παρελθόν, με τον βοηθό του, Κεστούτις Κεμζούρα να αναλαμβάνει προσωρινά χρέη πρώτου προπονητή.

Ο Λιθουανός ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά την ομάδα, ωστόσο πλέον θα έχει αυτός το βάρος των τελικών αποφάσεων όσο καιρό κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Παράλληλα στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, η παρέλαση ονομάτων για τον πάγκο του έδινε και έπαιρνε. Μπαρτζώκας, Σκάιλς, Πασκουάλ, Ρέπεσα, Πιανιτζιάνι…

Ο Κεμζούρα όμως, ενήργησε κάθε άλλα παρά σαν υπηρεσιακός. Προσπάθησε να συμμαζέψει την ομάδα, να πάει πιο πολύ με τα νερά των παικτών και να παίξει μπάσκετ πιο κοντά στο DNA του Ολυμπιακού, το οποίο ήταν σημείο αναφοράς τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Η δουλειά του φάνηκε πως είχε αποτέλεσμα και μάλιστα θεαματικό, αφού μόλις μια εβδομάδα μετά τη «φάπα» από την Βιλερμπάν, οι Πειραιώτες διέλυσαν τη Βαλένθια παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ.

Το ενδιαφέρον, εκτός από την εικόνα της ομάδας, έγκειται και στις δηλώσεις των παικτών. Ειδικά οι παλιότεροι στήριξαν πολύ την αλλαγή προπονητή δείχνοντας πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Μπλατ. Σπανούλης, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου «αποθέωσαν» άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο το Λιθουανό προπονητή, δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης.

Το θέμα από εδώ και πέρα είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης. Σίγουρα πρέπει να λάβει υπόψιν τους παίκτες και ειδικά τους πιο έμπειρους, αλλά την τελική απόφαση πρέπει να πάρουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

Ο Κεμζούρα άλλαξε αρκετά πράγματα τόσο αγωνιστικά όσο κυρίως σε θέμα ψυχολογίας των παικτών του. Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως ορισμένοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα ως επιλογές του Μπλατ, απλά δεν κάνουν. Χαρακτηριστικότερα όλων είναι το DNP του Τσέρι και η μη χρησιμοποίηση του Χαπ, «φωνάζοντας» αυτό που όλοι βλέπουν. Πως η ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη από άσο και 5άρι.

Καθοριστική για την τελική έκβαση της υπόθεσης «ερυθρόλευκος πάγκος» θα είναι αυτή η εβδομάδα. Η ΚΑΕ σίγουρα παρακολουθεί υποψήφιους προπονητές, ωστόσο δεν προκύπτουν ακόμα επίσημες επαφές με Μπαρτζώκα και Σκάιλς που φέρονται ως τα μεγάλα φαβορί.

Από την άλλη, ο Κεμζούρα, μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, κερδίζει πόντους στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Κομβικό θα είναι το ματς κόντρα στην Ζενίτ. Εκεί αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2, τότε ο Λιθουανός θα κερδίσει την πρώτη παρτίδα και θα παραμείνει ως πρώτος προπονητής όπως όλα δείχνουν. Χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν θα κρίνεται σε κάθε ματς, καθώς συνηθίζεται οι ομάδες μετά από αλλαγές προπονητών να κάνουν ορισμένα… παραπλανητικά ματς.

Όπως και να έχει, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Κεμζούρα δείχνει ικανός να αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Ειδικά αν έρθουν και οι δύο προσθήκες που προαναφέραμε, η… κανονικότητα μπορεί να επιστρέψει και ο Ολυμπιακός να δώσει και αυτός τη μάχη του επί ίσοις όροις για να μπει στην 8άδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ