Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 78-79

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 78-79

Ο κορυφαίος Νικ Καλάθης έγινε μοιραίος στο τέλος κι ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες, με τον ίδιο τρόπο. Παροιμιώδης η αστοχία στα τρίποντα.

Στο μπάσκετ υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου κι ο Παναθηναϊκός βρήκε αρκετούς. Σ’ ένα ματς, όπου οι αριθμοί… τρελάθηκαν, έχασε από δύο αποφάσεις του ανθρώπου που τον οδηγούσε, του Νικ Καλάθη. Ένα εντελώς αψυχολόγητο φάουλ στην άμυνα κι η τελευταία επίθεση που δεν βρήκε στόχο. Το 78-79 πονάει τους «πράσινους», αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ήττα… ενός.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός. Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 76-72, η στατιστική έγραφε 3/5 τρίποντα ο Νικ και (κρατηθείτε) 0/14 οι υπόλοιποι! Την ίδια στιγμή η Αρμάνι μετρούσε 14/23 τρίποντα! Η λογική έλεγε πως το σκορ έπρεπε να είναι πολύ διαφορετικό, αλλά είπαμε, το μπάσκετ μπορεί να σε τρελάνει.

Ο Ουάιλι ήταν αυτός που άναψε τη σπίθα και σαφέστατα ότι καλύτερο είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός. Κι αν η ήττα είναι από μόνη της ένα πρόβλημα, υπάρχουν κι άλλα, καθώς ο Τζόνσον παραμένει εκτός κλίματος κι ο Φριντέτ μαύρη τρύπα στην άμυνα (περί της επιθετικής του δεινότητας, ουδείς λόγος).

Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν προβληματική στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Ιταλούς να χτυπάνε στην άμυνα τον Φριντέτ και τον Σκόλα να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Παπαγιάννης δεν μπορούσε να τον κυνηγήσει μακριά από το καλάθι. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρη σκέψη να τρέξουν και να πάνε σε επιθέσεις early transition, χτυπώντας τις αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων.

Αυτό έγινε πιο εύκολο όταν ο Ουάιλι πήρε τη θέση του Παπαγιάννη, με τον Αμερικανό να είναι με απόσταση ο κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού» στο πρώτο μισό. Έπαιξε με πάθος, έβγαλε ενέργεια, έδωσε μάχες. Αντιθέτως ο Τόμας έκανε το χειρότερο ημίχρονο στη φετινή σεζόν, ενώ στην εξίσωση μπήκε κι ο κεφάτος Μήτογλου, που πρόσφερε λύσεις. Ο Σέρχι είναι πάντα ευρηματικός στο παιχνίδι του κι ο Ρολ δημιούργησε προβλήματα με το μακρινό του σουτ, τη στιγμ΄ξ που οι «πράσινοι» είχαν μόλις 1/10 τρίποντα (το buzzer του Καλάθη στο τέλος του ημιχρόνου).

Με το σκορ στην απόλυτη ισορροπία (38-38) οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός εμφάνισε αρκετά κενά, αλλά έμεινε κοντά στο σκορ, για να μπει με σκληρή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και να κατεβάσει την παραγωγικότητα των Ιταλών. Για τέσσερα λεπτά τους κράτησε άποντους, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας, για να έρθει το δραματικό φινάλε, όπου το 76-72 (με 8 συνεχόμενους πόντους του Καλάθη) έγινε 76-77 (απάντησε με 5 πόντους ο Μίτσοβ). Ο Καλάθης έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε φάουλ (δίχως λόγο) στον Μορατσίνι, αυτός με 2/2 βολές έγραψε το 78-79, που έμελλε να είναι τελικό σκορ, καθώς η τελευταία επίθεση του Καλάθη δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-38, 57-61, 78-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ