Ολυμπιακός: Τσάλμερς, Κόουλ και τα «κοψίματα» από το ΝΒΑ

Ολυμπιακός: Τσάλμερς, Κόουλ και τα «κοψίματα» από το ΝΒΑ

Οι Ερυθρόλευκοι μετά την παραμονή του Κεμζούρα φουλάρουν για την απόκτηση γκαρντ – Προτάθηκε και εξετάζεται ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ, Μάριο Τσάλμερς, ενώ πάντα στη λίστα παραμένει και το όνομα του επίσης δις πρωταθλητή με τους Χιτ, Νόρις Κόουλ – Ο Λιθουανός τεχνικός «τσεκάρει» και τους κομμένους από το ΝΒΑ, μήπως βρει κάποιο… λαβράκι.

Η παραμονή του Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο του Ολυμπιακού επισημοποιήθηκε και τυπικά από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ το απόγευμα της Κυριακής και πλέον παίρνουν σειρά οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ, προκειμένου η ομάδα να γίνει και πάλι ανταγωνιστική.

«Θα ήθελα κάποιες προσθήκες ή αλλαγές. Πρέπει να συναντηθώ με τους προέδρους, θα το συζητήσουμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Λιθουανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, μετά την οδυνηρή ήττα από τη Ζενίτ.

Οι αλλαγές στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μάλιστα θα είναι άμεσες, με τους Μπόλντγουίν, Τσέρι και Ρούμπιτ να βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, όπως ενημερωθήκατε σχετικά χθες το βράδυ από το «10». Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για αποχώρηση, ενώ όσον αφορά στις προσθήκες, ο Κεμζούρα και οι συνεργάτες του «ξεσκονίζουν» την αγορά.

Παίκτες, που είτε δεν είχαν ξεκίνησαν τη σεζόν σε κάποια ομάδα, είτε «κόπηκαν» από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και θα αναζητήσουν την τύχη τους στην Ευρώπη. Αρκεί βέβαια να είναι στα οικονομικά όρια της ΚΑΕ, καθώς το μπάτζετ των αλλαγών να είναι περιορισμένο. Δύο από τους παίκτες που προτάθηκαν και εξετάζονται από τον Λιθουανό είναι οι Μάριο Τσάλμερς και Νόρις Κόουλ. Δύο παίκτες που είχαν συνεργαστεί στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα είχαν παίξει μαζί στη σπουδαία ομάδα που είχαν δημιουργήσει οι Μαϊάμι Χιτ το 2012 και 2013, όταν κατέκτησαν για δύο σερί χρονιές το πρωτάθλημα. Και οι δύο προτάθηκαν στον Ολυμπιακό και οι δύο έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία και οι δύο είναι ελεύθεροι.

Ο Νόρις Κόουλ την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Μπούντουτσνοστ, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί επίσης σε Αβελίνο και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο ΝΒΑ εκτός από τους Χιτ, είχε περάσει επίσης από Πέλικανς και Θάντερ, ενώ για μικρό διάστημα είχε περάσει και από την Κίνα. Είναι ένας παίκτης που είχε εξεταστεί και επί Μπλατ, αλλά δεν είχε προχωρήσει η υπόθεσή του.

Το νέο όνομα που προστέθηκε πλέον στη λίστα του Ολυμπιακού είναι αυτό του Μάριο Τσάλμερς. Ο Αμερικανός γκαρντ την περσινή σεζόν έπαιξε στην Βίρτους Μπολόνια και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Όπως προαναφέραμε, στην καριέρα του έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Χιτ, αλλά και μία στο NCAA με το Κάνσας (2008). Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, την οποία κοιτάζουν στο μεγάλο λιμάνι. Εκτός από τους Χιτ (2008-2015), στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έπαιξε επίσης στους Γκρίζλις (2015-2018).

Οι δύο παίκτες έχουν προταθεί από διάφορους ατζέντηδες, όπως επίσης και αρκετοί ακόμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επαφή με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν άλλωστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου αυτές τις ημέρες γίνονται τα ξεσκαρταρίσματα στα ρόστερ των ομάδων.

Οι Πειραιώτες… παραμονεύουν στη γωνία για «λαβράκι», που θα έρθει στην Ελλάδα και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Ο Κεμζούρα και οι συνεργάτες του τις επόμενες ώρες θα… ξεσκονίσουν τις διαθέσιμες επιλογές και θα καταλήξουν προς τα πού θα κινηθούν. Οι Ερυθρόλευκοι, άλλωστε, θέλουν οι αλλαγές να γίνουν άμεσα και να αποκτηθεί παίκτης, ακόμα και πριν το παιχνίδι με την Μπασκόνια στην Ισπανία (25/10).

Ο Ολυμπιακός εκτός από την απόκτηση ποιοτικού πλέι μέικερ, με οργανωτικές κυρίως αρετές, στοχεύει και στην προσθήκη ενός αθλητικού σέντερ, ο οποίος ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του Ρούμπιτ, που δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο Κεστούτις Κεμζούρα θέλει ένα αθλητικό «5άρι», που θα δίνει ανάσες στον Μιλουτίνοφ και θα του προσφέρει λύσεις στα δύσκολα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους οι Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ