Έτσι αλλάζει λιμάνι ο Οκτάβιους Έλις

Έτσι αλλάζει λιμάνι ο Οκτάβιους Έλις

Εξαιρετική επιλογή για να γεμίσει με τον Μιλουτίνοφ τη ρακέτα, αλλά χρειάζονται δύο κινήσεις, για να «κοκκινήσει» ο Έλις.

Μπορεί να μην είναι… μεταγραφή αεροδρομίου, αλλά είναι εξαιρετική περίπτωση. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει pick & roll, η ταχύτητα σε αυτή τη συγκεκριμένη συνεργασία και η αλτικότητά του, μπορούν να ταιριάξουν εξαιρετικά με το παιχνίδι του Βασίλη Σπανούλη. Γι’ αυτό κι ο Οκτάβιους Έλις είναι τρομερή περίπτωση. Όχι μόνο γι’ αυτό, όμως, καθώς υπάρχουν κι άλλα δεδομένα.

Για παράδειγμα η above the rim άμυνά του είναι εντυπωσιακή, είναι ψηλός που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μιλουτίνοφ, στηρίζεται πολύ στην ταχύτητα και στην ενέργεια που βγάζει.

Ο Έλις έχει buy out για ομάδα της Ευρωλίγκας, το οποίο είναι 200.000 ευρώ. Δεν είναι ιδιαιτέρως ακριβός, ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός πληρώσει όλο το ποσό, για να σπάσει το συμβόλαιό του με τον Προμηθέα. Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα για τον παίκτη, ο οποίος μαζί με τον Σπανούλη θα είναι ηγέτες στην περιφέρεια.

Ο Προμηθέας είναι δεδομένο ότι θα συζητήσει με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πάρει κι έναν παίκτη. Έλληνα παίκτη, που θα είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο EuroCup και που –μέσα από τα παιχνίδια που θα πάρει σε Ελλάδα και Ευρώπη- θα γίνει ακόμα καλύτερος, όταν επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους».

Πρώτη επιλογή των Πατρινών θα ήταν ο Αντώνης Κόνιαρης, που όμως το τελευταίο διάστημα έχει ρόλο στον Ολυμπιακό, φαίνεται να τον εμπιστεύεται ο Κεστούτις Κεμζούρα. Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος δεν έχει χρόνο συμμετοχής και δύσκολα θα βρει.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα και με τους Πρίντεζη – Κουζμίνσκας να μοιράζονται τη θέση «4», το δίδυμο Παπανικολάου – Πολ να είναι στο «3», ο χρόνος συμμετοχής του θα είναι περιορισμένος. Ίσως θα ήταν μια πολύ καλή λύση να δοθεί μέχρι το τέλος της περιόδου στον Προμηθέα, ώστε να «κλειδώσει» κι η μεταγραφή Έλις, και να επιστρέψει το καλοκαίρι, έχοντας πάρει αγώνες.

Άλλωστε, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος δείχνει τα πρώτα καλά δείγματα γραφής στον Ιωνικό Νίκαιας. Υπάρχει ένα θέμα, καθώς ο Βεζένκοφ δεν είναι… πρωτοεμφανιζόμενος, όμως όλα αυτά θα τα συζητήσουν μεταξύ τους οι παράγοντες των δύο ομάδων, με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη, ο οποίος θα ακολουθήσει αντίθετη πορεία από τον Έλις, από Πειραιά προς Πάτρα.

Άνθρωποι που βλέπουν καθημερινά τον Έλις να αγωνίζεται, που τον ζουν στις προπονήσεις, έλεγαν χθες πως «αναρωτιόμαστε γιατί τόσο καιρό δεν κινήθηκε ένας από τους δύο… αιώνιους, να πάρει τον Έλις. Είναι σπουδαία περίπτωση παίκτη». Και βέβαια, έχουν να λένε ότι το πρόγραμμά τους είναι λειτουργικότατο, καθώς ήδη ο Μπράουν από τον Προμηθέα πήγε στον Παναθηναϊκό κι ενδεχομένως ο Έλις να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό. Ό,τι καλύτερο για το promotion του Προμηθέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ