Στην Κίνα «φονιάδες», στην Ευρωλίγκα όμως; (pics)

Στην Κίνα «φονιάδες», στην Ευρωλίγκα όμως; (pics)

Τα εξωπραγματικά ποσοστά των Τέιλορ Ρότσεστι και Τζιμέρ Φριντέτ στην CBA και η τεράστια διαφορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της ενδεχόμενης απόκτησής του από τον Ολυμπιακό, υπήρχε αρκετός κόσμος που ασχολήθηκε με τα πέρασμά του από την Κίνα και το γεγονός ότι… αφέθηκε στο πρωτάθλημα της Ασίας αποδεχόμενος τις αυξημένες απολαβές που του πρόσφερε η ομάδα. Ο Τέιλορ Ρότσεστι, περί ου ο λόγος, ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της ομάδας του, Tianjin Gold Lions, με τα νούμερά του να ζαλίζουν την σεζόν 2018-19.

Εννοείται πως το πρωτάθλημα της Κίνας δεν είναι αξιόπιστο και οι άμυνες είναι… απαγορευμένες, όμως δεν υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση όταν μετά από τρία χρόνια καριέρας εκεί, ο Τζίμερ Φριντέτ, αποφάσισε να αφήσει την… ζεστασιά των Shanghai Sharks για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Οι δύο πρωταγωνιστές μας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό να τους ακολουθεί (ίσως και περισσότερα). Η παρουσία τους στην CBA πριν την άφιξή τους στην χώρα μας, με τον Ρότσεστι να είναι προ των πυλών και τον Φριντέτ να αγωνίζεται ήδη στον Παναθηναϊκό.

Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι όμως. Τι έκαναν οι δύο τους στην Κίνα;

Ας πάρουμε πρώτα την περίπτωση του Τέιλορ Ρότσεστι. Ο έμπειρος 34χρονος γκαρντ, την σεζόν που πέρασε, ήταν το πρώτο βιολί στους Tianjin Gold Lions παίζοντας συνολικά 45 παιχνίδια.

Ηταν πρώτος σκόρερ λοιπόν της ομάδας του με 33,5 πόντους μέσο όρο (ακολουθούσε ο Άντρει Μπλατσε με 20,7), ενώ είχε 45% στα τρίποντα (212/471), 51,2% στα δίποντα (310/606) και 91,6 στις βολές (251/274), ενώ παράλληλα έδινε 9,1 ασίστ και κατέβαζε 4,7 ριμπάουντ ανά ματς…

Πιο επιθετικός όπως αναμενόταν ο Τζίμερ Φριντέτ με τους Shanghai Sharks. Και αυτός ήταν πρώτος  σκόρερ για την ομάδα του αφού σε 43 ματς είχε 36,9 πόντους κατά μέσο ορο.

Οσο για τα ποσοστά του; Με περίπου 40,2 λεπτα ανά ματς, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πλέον, είχε 219/517 τρίποντα (42,4%) και 311/588 δίποντα που μεταφράζεται σε 58%. Παράλληλα είχε 5,7 ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι ενώ μοίραζε 5,4 ασίστ ανά ματς και είχε 2,6 κλεψίματα τη σεζόν που πέρασε. Εννοείται ήταν μόνος και… έρημος στο σκοράρισμα της ομάδας του, με τον αμέσως επόμενο στην επίθεση να είναι ο Λουίς Σκόλα με 19,7 πόντους κατά μέσο όρο.

Όπως αντιλαμβάνεστε στα παραπάνω, οι διαφορές είναι απειροελάχιστες στους δύο παίκτες βάσει των αριθμών τους την σεζόν που πέρασε. Βέβαια το ταλέντο τους θα φανεί στο παρκέ, όπου ήδη δείχνει τα διαπιστευτήριά του ο Φριντέτ με τα πράσινα, ενώ ο Ρότσεστι είναι γνωστός από το πέρασμά του σε ομάδες όπως η Νίζνι, η Μακάμπι και ο Ερυθρός Αστέρας. Το μόνο σίγουρο είναι και οι δύο δεν έχουν την άμυνα στο μυαλό τους, με την επίθεση να είναι αυτή που  τόσο καιρό τους δίνει το… ψωμί τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ