Ερυθρός Αστέρας – Χίμκι 90-78

Ερυθρός Αστέρας – Χίμκι 90-78

Ποιος είδε τον Αστέρα και δεν τον φοβήθηκε. Στο τρίτο δεκάλεπτο σκόρπισε τη Χίμκι, που την έκανε να μοιάζει με… ομάδα της σειράς, επικρατώντας τελικά με 90-78 των Ρώσων μέσα στο Βελιγράδι.

Όσο αποκτούμε βιωματική εμπειρία με τη φετινή Ευρωλίγκα, τόσο αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν… σταθερές, πως όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν κι όλες να χάσουν, με κάθε πιθανή και απίθανη διαφορά.

Όπως επίσης και ότι μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, μπορεί να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στο διάγραμμα της καμπύλης της απόδοσης και του σκοραρίσματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τη Χίμκι (90-78), όπου οι γηπεδούχοι έστησαν ένα μοναδικό πάρτι στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου έβαλαν βάσεις νίκης.

Η Χίμκι ήταν αυτή που είχε το… προβάδισμα στα προγνωστικά, έστω κι αν κανείς δεν την έχριζε απόλυτο φαβορί.

Για 20 λεπτά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τους Σέρβους να έχουν καθαρό προβάδισμα, δίχως όμως να έχει ανοίξει η ψαλίδα. Στο τρίτο δεκάλεπτο… έκρυψαν την μπάλα, έκαναν επιμέρους νταμπλ σκορ (30-15) κι άφησαν τους Ρώσους να… ψάχνονται.

Με το σκορ στο 80-56 πολλοί πίστεψαν ότι το ματς τέλειωσε, όχι όμως κι οι φιλοξενούμενοι, που για έξι λεπτά έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και μείωσαν σε 83-70, τρέχοντας σερί (14-3).

Ο Περπέρογλου έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ο Σίμανιτς με τον Μπάρον και τον Γκιστ πρόσφεραν λύσεις, ο Μπράουν ήταν εκεί κι ο Ερυθρός Αστέρας είχε σκορ από παντού. Στην αντίπερα όχθη Σβεντ και Μπούκερ σήκωσαν το επιθετικό φορτίο, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν τόσο στην επίθεση, όσο στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 50-41, 80-56, 90-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ