Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις Κάουνας 76-79

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις Κάουνας 76-79

Τεράστια νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας του Γιασικεβίτσιους απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς στην Πόλη. Με σερί 10-0 στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα, οι Λιθουανοί ανέτρεψαν την κατάσταση, επικράτησε με 79-76 και στέλνουν την Φενέρ στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-5.

Πριν από το ματς αγκαλιάστηκαν και η φωτογραφία τους έγινε viral σε όλη την Ευρώπη. Σαν γιος με πατέρα. Σαν μαθητής με δάσκαλο. Από τη μία ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Από την άλλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θα μπορούσαν να συζητήσουν για το παιχνίδι που ξεκινούσε μετά από λίγο. Για την κρισιμότητα. Κυρίως για την κρισιμότητα της κατάστασης της Φενέρμπαχτσε. Μια ομάδα σε κρίση. Που πήγαινε σε έναν… τελικό, αφού το 1-4 στο οποίο βρισκόταν δεν της έδινε περιθώρια για άλλη ήττα και κυρίως στην έδρα της.

Κρίσιμο και για τη Ζαλγκίρις (ήταν στο 2-3), αλλά ποιος θα τους έλεγε τίποτα αν έχαναν στην Πόλη; Κανείς. Όπως και κανείς δεν μπορούσε να τους καταλογίσει το παραμικρό, όταν περίπου 4 λεπτά πριν το φινάλε έδειξε η πλάστιγγα να γέρνει οριστικά προς την τουρκική πλευρά. Η Φενέρ είχε πάρει προβάδισμα 7 πόντων, με τον Ντε Κολό να κάνει αδιανόητο ματς με 29 πόντους. Μέχρι εκεί, οι Λιθουανοί είχαν παλέψει. Είχαν μείνει κοντά. Είχαν διεκδικήσει. Εκεί φάνηκαν να μένουν από… βενζίνη. 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί.

Ή έτσι νομίζαμε. Διότι μέσα σε 40 δευτερόλεπτα η Ζαλγκίρις έφτασε σε μια… μυθική ανατροπή. Με ένα σερί 10-0, με ένα μεγάλο καλάθι του Γκριγκόνις, που έβαλε και τις δύο βολές στο φινάλε και με καταπληκτική άμυνα του Λεντέι στο 76-77, η ομάδα του Σάρας θριάμβευσε απέναντι στην Φενέρ. Έφτασε το ρεκόρ της στο 3-3 και βύθισε τη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς ακόμα περισσότερο. Πλέον οι Τούρκοι έχουν μαζί με τη Βαλένθια (που πέτυχε την πρώτη της νίκη) το χειρότερο ρεκόρ αφού βρίσκονται στο 1-5.

Ναι, η πλούσια Φενέρ, η Φενέρ του Ντε Κολό, του Σλούκα, του Γουίλιαμς, του Κάλινιτς, του Ντατόμε, του Ομπράντοβιτς. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι σκέτη… παράνοια.

Δεκάλεπτα: 17-17, 40-33, 59-52, 76-79

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ