Ράις : «Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν στο σπίτι»

Ράις : «Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν στο σπίτι»

Με τιτίβισμα ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε θέση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες. Σιβυλλική η ανάρτηση του Ράις

Δεν έχουν περάσει αρκετές ώρες από τότε που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα… έψαλλε στους παίκτες του Παναθηναϊκού και απαίτησε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, κάτι που μετά από λίγο έγινε πράξη. Είναι δεδομένο ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν (θα ήταν αφύσικο το αντίθετο), κανείς όμως δεν αντέδρασε, με εξαίρεση τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος πήρε θέση.

Με τιτίβισμά του υποστήριξε ότι «κάποια πράγματα πρέπει να μένουν στο σπίτι», ανάρτηση που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Ή ότι ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε η ιστορία και από το γεγονός ότι το «κράξιμο» μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ κι εντέλει στον κόσμο, ή ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να βγάλουν αντίδραση, αλλά αυτό θα συμβεί μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Όπως και να ‘χει, δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη σιβυλλική αντίδραση του Ράις, ο οποίος -όπως κι οι συμπαίκτες του- πρέπει να… μιλήσει στο γήπεδο, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Άλλωστε, σε αντίθεση με το ποστάρισμά του, ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ ήταν ξεκάθαρος: Δεν θα υπάρξει ανοχή σε κακές εμφανίσεις και κυρίως σε κακή εξωγηπεδική ζωή. Για όποιους έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο.

Βέβαιο είναι ότι η ήττα – αποκλεισμός από τον Προμηθέα έχει προκαλέσει τριγμούς. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που χάθηκε ο (ίσως) πιο εύκολος τίτλος της χρονιάς. Από την άλλη ζητούμενο είναι η αντίδραση και να βγει κάτι θετικό από την ήττα, που σόκαρε τους «πράσινους». Η επιλογή του κ. Γιαννακόπουλου ήταν να φέρει όλους προ των ευθυνών και όχι να πάει στην εύκολη λύση, που θα ήταν η αλλαγή προπονητή.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ έκανε και άλλη μια επιλογή: Δημόσια καταδίκη της αδιαφορίας, ή του εφησυχασμού των παικτών (πλην Καλάθη) και καταμερισμό ευθυνών. Κι αυτό δεν το κράτησε για το… σπίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ