Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια 78-71

Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια 78-71

Επιτέλους νίκη για τους Ιταλούς με τον Σέρχι να είναι ο παίκτης που άλλαξε επίπεδο την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και διέκοψε το αρνητικό σερί των 5 χαμένων παιχνιδιών.

Πιο δύσκολα από ότι περίμενε αρχικά η Αρμάνι Μιλάνο επέστρεψε στις επιτυχίες στην Ευρωλίγκα μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες. Οι Ιταλοί επικράτησαν της Βαλένθια εντός έδρας με 78-71, έχοντας τον Σέρχι σε εξαιρετική κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, μοιράζοντας τη μία τελική μετά την άλλη στους συμπαίκτες του, κάνοντας άπαντες ευτυχισμένους στην ομάδα του Ετόρε Μεσίνα.

Με το τέλος του ματς, η Αρμάνι Μιλάνο είναι πλέον στο 8-7 και σιγά σιγά θα προσπαθήσει να επανέλθει από την αγωνιστική κοιλιά των τελευταίων παιχνιδιών.

Ταρζούφσκι και Μίτσοφ είχαν από 13 πόντους, ενώ ο Σέρχι είχε 10 πόντους και 8 ασίστ. Οσο για τους ηττημένους ο Ντούμπλιεβιτς έμεινε στους 20 πόντους του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Μεσίνα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό είναι ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την πρώτη περίοδο, με τον Ντούμπλιεβιτς να κάνει ότι θέλει τους γηπεδούχους με 3/3 τρίποντα.

Ο Ταρζούφσκι εμφανίστηκε πάντως για τους Ιταλούς στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου φτάνοντας το ματς στο 26-24.

Ο Ντέλα Βάλε ήταν το… κλειδί για την Αρμάνι, με τον Ιταλό γκαρντ να είναι ο λόγος που έφτασε το ματς στο 35-30, έχοντας τους 13 πόντους της ομάδας του ως αυτό το σημείο. Η Βαλένθια πέρασε εκ νέου με τον Ντούμπλιεβιτς να… οργιάζει και το ματς πήγε στο 39-43.

Ενα 4-0 με Μίτσοφ και Ντέλά Βάλε έκλεισε το ημίχρονο στην ισοπαλία, με το ζητούμενο πλέον να είναι εάν θα μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτόν τον ρυθμό η ισπανική ομάδα.

Ο Μεσίνα είχε περισσότερες λύσεις. Ο Σέρχι βγήκε στο προσκύνιο και με δίποντο έκανε το 51-43, ενώ ο Ταρζούφσκι πραγματοποίησε το 10-0 σερί των Ιταλών. Τα πράγματα είχαν μπει σε μία… ροή στο Μιλάνο. Ο Μορασίνι έκανε το 57-47 και αργότερα ο Γκουντάιτις το 60-49 με 2 λεπτά για την περίοδο.

Το 62-53 ήταν το σκορ με το οποίο ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Μίτσοφ να κάνει το 66-54 αργότερα. Και εκεί που άπαντες νόμιζαν ότι η γιορτή είναι έτοιμη να λάβει τέλος, η Βαλένθια απέδειξε γιατί είναι σκληρό καρύδι.

Έκανε ένα 9-0 σερί με τον Λαμπεϊρί να βοηθάει ιδιαίτερα, με τον Σκόλα να ηρεμεί την ομάδα του με ένα τρίποντο (69-63). Η Αρμάνι ξέφυγε και πάλι με κάρφωμα του Ταρζούφσκι, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν με 71-66, ενώ ο Μίτσοφ έκανε το 76-67 έπειτα από ασίστ του Σέρχι, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 43-43, 62-53, 78-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ