Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 80-81

Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 80-81

Ο Τζέιμς κέρδισε τον Λάρκιν κι η ΤΣΣΚΑ πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Αναντολού Εφές, στο ντέρμπι κορυφής

Μπορεί το μπάσκετ να είναι ομαδικό άθλημα, αλλά όταν στο παρκέ βρίσκονται προσωπικότητες όπως ο Σέιν Λάρκιν κι ο Μάικ Τζέιμς, τότε γίνεται… υπόθεση πολύ προσωπική. Άλλωστε, αμφότεροι ερίζουν για τον τίτλο του φετινού MVP. Οι διαφορές μικρές, αλλά αρκεί ένας πόντος για να κάνει τον έναν από τους δύο ευτυχισμένο κι αυτή τη φορά ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν που έφυγε χαρούμενος από την Κωνσταντινούπολη, με την ΤΣΣΚΑ να επικρατεί με 81-80 της Αναντολού Εφές.

Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος. Οι διαφορές που έπαιρνε πότε η μία και πότε η άλλη ομάδα, δεν ήταν τέτοιες ώστε να προσφέρουν… μαξιλαράκι ασφαλείας. Ούτε όταν οι γηπεδούχοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 66-59, ούτε -φυσικά- όταν το ταμπλό έγραψε 74-70. Ήταν η στιγμή για τη μεγάλη ρωσική αντεπίθεση.

Με σερί 6-0 η ομάδα του Ιτούδη πήρε προβάδισμα στο σκορ (74-76) κι από εκεί και πέρα όλα κρίθηκαν στο… χιλιοστό. Λάρκιν τρίποντο (77-76), Τζέιμς απάντησε (77-78), Λάρκιν και νέο προβάδισμα (79-78). Για να γίνει ακόμα πιο αγωνιώδες το θρίλερ πήγαμε στα… μισά. Ο Βόγκμαν με 1/2 βολές ισοφάρισε (79-79) ο Πλάις με τον ίδιο τρόπο έβαλε ξανά τους Τούρκους μπροστά στο σκορ (80-79) στα 37’’.

Ήταν η στιγμή να… μιλήσουν οι σταρ. Ο Τζέιμς, παρά τη φιλότιμη άμυνα του Μπομπουά ευστόχησε ( 80-81) κι αυτό ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Λάρκιν σπατάλησε τη δική του ευκαιρία. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε στα σημεία, αλλά η ιστορία γράφτηκε κι όλα τα άλλα είναι απλά ερμηνεία.

Στο «ένας εναντίον ενός» ο Λάρκιν σταμάτησε στους 18 πόντους (πρώτος σκόρερ ήταν ο Σίμον με 21), ενώ ο Τζέιμς με εκπληκτικά ποσοστά πήγε στους 28, έχοντας ακόμα 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Τον ακολούθησαν οι δύο ψηλοί (Χάινς και Βόγκμαν).

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 47-43, 66-59, 80-81.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ