Το δύσκολο μονοπάτι του Κεστούτις Κεμζούρα

Το δύσκολο μονοπάτι του Κεστούτις Κεμζούρα

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς, το προβληματικό ρόστερ των Ερυθρόλευκων, οι ευθύνες και ο… Γολγοθάς της Ευρωλίγκας που ακολουθεί.

Είναι αλήθεια πως όταν μία ομάδα δεν πηγαίνει καλά, τα βέλη απευθείας πέφτουν στον προπονητή. Ναι οι παίκτες παίζουν μπάσκετ, εκείνοι έχουν την μοίρα του συλλόγου στα χέρια τους, όμως δύσκολα σε αυτό το άθλημα να… ξηλωθούν 5-6 από τους βασικούς υπαίτιους. Η εύκολη λύση είναι η… απομάκρυνση του καπετάνιου του καραβιού.

Στον Ολυμπιακό αυτό το διάστημα υπάρχει μία εσωστρέφεια. Δεν είναι οι ήττες στην Ευρωλίγκα, είναι ο τρόπος που έρχονται. Ακόμα και το comeback με την Χίμκι, όσο και αν ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη, δεν μπορεί παρά να μην προβληματίσει, όταν η ομάδα έδειξε σημάδια χαλαρότητας και γύρισε από την… κόλαση στο τελευταίο λεπτό. Αυτό δεν συνέβη στο Βελιγράδι, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι προερχόντουσαν από την ήττα στο ΟΑΚΑ-όπως και αν ήρθε αυτή- και την παράδοση άνευ όρων στην Μαδρίτη.

Αναμενόμενο λοιπόν να ξεκινήσουν οι φήμες περί αντικατάστασης του Κεστούτις Κεμζούρα. Ειδικά όταν στην αγορά παραμένουν ελεύθεροι προπονητές όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ή ακόμα και ο αγαπημένος της ερυθρόλευκης εξέδρας, Μίλαν Τόμιτς.

Ο Λιθουανός τεχνικός ανέλαβε τις τύχες της ομάδας μετά την φυγή του Ντέιβιντ Μπλατ. Είχε δύσκολο έργο ομολογουμένως. Να συμμαζέψει ένα ρόστερ με πολλές ανορθογραφίες, να αποκτήσει ο Ολυμπιακός χημεία, να παίξει μπάσκετ και να δει πως μπορεί με κάποιες τονωτικές ενέσεις το ερυθρόλευκο… τρένο να επανέλθει στις ράγες της οχτάδας.

Με την πλήρη στήριξη των παικτών, ο Κεμζούρα πάλεψε με πολλές αντιξοότητες, έψαξε τον τρόπο οι αθλητές του να έχουν αγωνιστικό ρυθμό (φιλικά με ομάδες Α1 και πολύ προπόνηση στο ΣΕΦ), όμως τα σκαμπανεβάσματα για την ομάδα του ήταν τέτοια που ουδέποτε κατάφερε να είναι αυτή που θα περίμενε ο κόσμος της.

Οι προσθήκες των Ριντ και Ρότσεστι έχουν βελτιώσει την εικόνα της, όμως σίγουρα δεν είναι αυτές που θα τροποποιούσαν σε τεράστιο βαθμό τα όσα μπορεί να κάνει αυτή στο παρκέ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί η… φήμη περί αποχώρησής του. Στον Ολυμπιακό τονίζουν το αντίθετο. Τον στηρίζουν παρά τα άσχημα αποτελέσματα, όμως το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί εάν κλείσει η ομάδα τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 6-11. Εάν δηλαδή χάσει και τα δύο ματς που ακολουθούν, αυτά με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ την δεύτερη μέρα του νέου έτους. Το θετικό βέβαια είναι ότι ακολουθεί πρόγραμμα που η ομάδα είναι ικανή να ορθοποδήσει. Μετά τα δύο ματς-φωτιά ο Ολυμπιακός παίζει κατά σειρά με Βαλένθια εκτός, Άλμπα εντός, Μπάγερν εντός, Μπασκόνια εντός και Ζαλγκίρις εκτός. Μπορεί όμως ο Ολυμπιακός να περιμένει αυτό το διάστημα και υπάρχει η ηρεμία για να βρεθεί αυτή η… υπομονή;

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν δείξει σε όλη τους την διαδρομή στα ηνία της ομάδας, ότι δεν προχωρούν σε σπασμωδικές κινήσεις αναφορικά με το μέλλον της. Ο Λιθουανός ήταν παρών όταν η ομάδα «χτιζόταν» υπό τις οδηγίες του Μπλατ, όμως κατά την διάρκεια της δικής του παραμονής στον πάγκο των Πειραιωτών, έδειξε ότι σε πολλές από τις επιλογές του νυν σύμβουλου των Νικς, διαφωνούσε, τροποποιώντας το αρχικό πλάνο του (Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ στο «4», επιστροφή Βεζένκοφ, αποχώρηση Χαπ).

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξει πολλά. Οι Πειραιώτες παραμένουν στην αγορά για εύρεση ενός γκαρντ που έχει έφεση στην άμυνα και κατά κύριο λόγο παίζει στον άσο. Οσο για τον Κεμζούρα και τα σενάρια περί αποχώρησής του; Ο χρόνος λένε πως είναι ο καλύτερος γιατρός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ