Ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης της 10ετίας στην Ευρωλίγκα;

Ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης της 10ετίας στην Ευρωλίγκα;

Ψηφίστε μέσα από το poll του «10» τον κορυφαίο παίκτη της 10ετίας στην Ευρωλίγκα από την σεζόν 2010 έως και αυτήν που ολοκληρώνεται. Η απόφαση είναι δική σας.

Και αν δεν το καταλάβαμε. καθώς τα χρόνια περνάνε με ταχύτητα ασύλληπτη; Κάπου εδώ κάπως έτσι δεν μετράμε αντίστροφα για το τέλος του χρόνου. Μένουν ημέρες για την ολοκληρώση μιας ολόκληρης δεκαετίας. Φτάνουμε στο 2020. Και πότε ήταν που ήμασταν παιδιά; Πότε οι δρόμοι ήταν χάος για το «μιλένιουμ»;

Για τους Ιστορικούς του μέλλοντος, αυτή η δεκαετία που τελειώνει θα είναι υποψήφια για τον τίτλο της δυσκολότερης μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Η τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση, άλλαξε τις ζωές όλων μας. Για τους φιλάθλους του μέλλοντος; Η δεκαετία αυτή θα χωρέσει στο χρονοντούλαπο της έναν σωρό από καταπληκτικές στιγμές. Σε όλες τις εκφάνσεις του αθλητισμού. Για τις ομάδες μας, για τους αθλητές που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στη σκάλα του μύθου κλπ. Η δεκαετία του Σπανούλη και του Διαμαντίδη. Η δεκαετία του Ολυμπιακού των 7 σερί πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο. Η εκτόξευση του ΠΑΟΚ. Η δεκαετία που έλαμψε το άστρο του Γιάννη Αντεντοκούνμπο, που μας μαθαίνει τένις με τον Τσιτσιπά και την Σάκαρη. Η καθολική αποδοχή στο πρόσωπο του Πετρούνια και της Στεφανίδη. Ναι, αθλητικά ήταν μια καλή δεκαετία. Και ακριβώς για αυτό to10.gr θα προσπαθήσει να κρατήσει τις… στιγμές της. Απο σήμερα και ως το τέλος του έτους θα επιχειρήσουμε μια καταμέτρηση. Για τους καλύτερους. Σε όλα τα επίπεδα. Τους καλύτερους αθλητές, τις κορυφαίες ομάδες. Τις μεγάλες στιγμές.

Καταμέτρηση που ξεκινά από τώρα. Με μπάσκετ. Και Ευρωλίγκα. Εκεί που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία.  Εν αρχή λοιπόν: Ο καλύτερος παίκτης της Eyroleague για την δεκαετία που φεύγει. Και η επιλογή δική σας.

Εξηγούμαστε: Καλοί οι προπονητές σε μία ομάδα, όμως σε μία δύσκολη διοργάνωση όπως αυτή, αν δεν υπάρχουν τα σωστά εργαλεία, οι παίκτες δηλαδή, δεν γίνεται να έρθουν οι επιτυχίες. Για να μπορέσει να διεκδικήσει κάποιος την Ευρωλίγκα, ή ακόμα και τη νίκη σε μία αναμέτρηση. Από εκεί και έπειτα το σκάουτινγκ ή ακόμα και η οικονομική ευχέρεια μία ομάδας, συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν τους συλλόγους στην εύρεση του επόμενου ηγέτη τους.

Στην Ευρωλίγκα κυριαρχούν συνήθως οι κοντοί, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν την δεκαετία που ολοκληρώνεται τρεις κατακτήσεις τροπαίων. Παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης (περισσότερο πριν το 2010) και ο Βασίλης Σπανούλης έχουν γράψει την δική τους ιστορία και έχουν οδηγήσει τις ομάδες τους στην κορυφή της διοργάνωσης. Και δεν είναι μόνο αυτοί βέβαια. Η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Σέρχι Ρόντριγκεθ και τον Σέρχιο Γιούλ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ντε Κολό και τον Κάιλ Χάινς, η Φενέρμπαχστσε με τους… Μπογκντάνοβιτς και τον Κώστα Σλούκα, ακόμα και ομάδες που δεν κατάφεραν να σηκώσουν την Ευρωλίγκα, είχαν αθλητές που τις ανέβασαν επίπεδο και τις έδωσαν την ποιότητα για να πρωταγωνιστήσουν.
Ποιος να αφήσει από αυτή την λίστα τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα ή τον Άντε Τόμιτς, ή την καλαθομηχανή που λέγεται Μάικ Τζέιμς και ο μπόμπερ Αλεξέι Σβεντ;

Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν πολλοί που ξεχνάμε, όμως σε αυτήν την δεκαετία που ολοκληρώνεται, πολλοί ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν και με το παραπάνω.

Από εσάς θέλουμε το εξής απλό. Να μπείτε στην διαδικασία να ψηφίσετε τον κορυφαίο παίκτη της 10ετίας. Με καθαρό γνώμονα τα ατομικά και ομαδικά του κατορθώματα και εννοείται μακριά από την όποια οπαδική προτίμηση.

*Προσοχή, ψηφίζετε αυτόν από την σεζόν 2010-11 έως και σήμερα ως κορυφαίο, χωρίς να υπολογίζετε τι είχε καταφέρει νωρίτερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ