Βασίλης Σπανούλης: Το πρώτο match ball της κορυφής!

Βασίλης Σπανούλης: Το πρώτο match ball της κορυφής!

Το ραντεβού με την ιστορία για τον ηγέτη του Ολυμπιακού όλο και πλησιάζει και στο ματς της Βαρκελώνης είναι ικανός να προσπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος θα τον παρακολουθήσει από κοντά.

Τι πιο ιδανικό; Ο πρώτος να παραδίδει τον θρόνο του στον διάδοχό του, την ώρα που αυτός ξεπερνάει το ρεκόρ του και ουσιαστικά τον… ρίχνει από την κορυφή.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας θρύλος της Ευρωλίγκας. Το βράδυ της Παρασκευής αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Και η μοίρα τα έφερε έτσι, που μπροστά στα μάτια του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, είναι ικανός να τον προσπεράσει στην λίστα των σκόρερ της Ευρωλίγκας.

Ο μυθικός σκόρερ της Μπαρτσελόνα, θα δει δια ζώσης την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τους Καταλανούς για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

4152 πόντοι σε 341 ματς με τα χρώματα των Καταλανών ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

4141 πόντοι σε 316 ματς με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ο Βασίλης Σπανούλης, με το 317ο ίσως να είναι το ιστορικότερο στην καριέρα του.

Τους χωρίζουν έντεκα, ο αρχηγός των Πειραιωτών χρειάζεται δώδεκα.

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων ίσως από τις 27 Δεκεμβρίου του 2019 να κατακτήσει την κορυφή του πρώτου σκόρερ στην Ευρωλίγκα! Ένα ακόμα ατομικό κατόρθωμα για τον κορυφαίο γκαρντ της διοργάνωσης και τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ένα επίτευγμα από τον 38χρονο γκαρντ, που ήδη είναι ο πρώτος στις ασίστ στην διοργάνωση, πρώτος σε βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και δεύτερος στα τρίποντα καθώς ισοφάρισε τον Μίλος Τεόντοσιτς με 471 εύστοχες προσπάθειες.

Το πρώτο match ball αυτής της ιστορικής νίκης του Σπανούλη λαμβάνει χώρα απόψε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».  Και αν δεν τα καταφέρει στο παιχνίδι με τους Καταλανούς, ακολουθεί στις 2 Ιανουαρίου το ματς με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας.

Όπως και να έχει το ραντεβού με την ιστορία πλησιάζει. Ο Βασίλης Σπανούλης βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά, δεν έχει αυτό στο μυαλό του, όμως όλη η μπασκετική υφήλιος περιμένει καρτερικά την διαδοχή στον θρόνο.

Όταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα του παραδώσει με ευχαρίστηση την κορυφή των σκόρερς της διοργάνωσης. Και αυτό θα ήταν ιδανικό να συμβεί στην Βαρκελώνη, με τον Ισπανό παρόντα, και με τον ηγέτη των Ερυθρόλευκων να αγωνίζεται για ένα ακόμα ματς στην Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ