Ζαλγκίρις Κάουνας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-68

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-68

Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Μακάμπι κατέβηκε με μισή ομάδα κι έφτασε σε μια… απρόσμενη νίκη, έχοντας για ήρωα τον Λεκαβίτσιους

Πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά το ζήτημα ήταν αριθμητικό. Η Ζαλγκίρις είχε περισσότερους παίκτες να ρίξει στο παιχνίδι και παρότι η Μακάμπι έμεινε όρθια ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, σχεδόν από την αρχή έπαιζε… παιχνίδι υπομονής, γνωρίζοντας πως όσο περνούσε η ώρα, τόσο θα έπεφτε η απόδοση των αντιπάλων. Το 73-68 ήρθε να αναδείξει την προσπάθεια και το πείσμα των φιλοξενούμενων, αλλά η χαρά της νίκης ήταν για τους Λιθουανούς.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν στην τοποθεσία Κάουνας κι ένιωθε καλά. Απαλλαγμένος από την ανάγκη να κυνηγά παίκτη της αξίας του Ουιλμπέκιν, ασχολήθηκε με την επίθεση κι έδειξε ότι αν του δώσεις την μπάλα ξέρει τι να την κάνει. Μακράν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά. Αυτός ήταν το βαρόμετρο για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς στο παρκέ εμφανίστηκε… αντιπροσωπεία της Μακάμπι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, γεννημένος μαχητής, δεν παράτησε το παιχνίδι ως το τέλος. Με αυτούς που είχε, δίχως έξι παίκτες πρώτης γραμμής, κατόρθωσε να μείνει στη διεκδίκηση και να πάει το ματς στις λεπτομέρειες. Σαν… λερναία ύδρα η Μακάμπι πήρε σκορ από Κοέν και Ντόρσεϊ, όμως από εκεί και πέρα δεν είχε άλλες λύσεις.

Ο Ουόλκαπ με 1/2 βολές έκανε το 68-65, 2.12’’ πριν να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Η μπάλα άρχισε να ζυγίζει πολύ πιο βαριά κι οι άστοχες επιθέσεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη. Έπρεπε να φτάσουμε στα 40’’ πριν το φινάλε για να πετύχει με 2/2 βολές ο Λεκαβίτσιους τους επόμενους πόντους και να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του. Οι Ισραηλινοί ήταν εξουθενωμένοι και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τρίποντο του Μπράιαντ (είχε μεσολαβήσει μία βολή του Ουλάνοβας), για να γράψει με βολές ο Ουλάνοβας το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 29-34, 53-53, 73-68.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ