Αρμάνι Μιλάνο – Ζενίτ 73-72

Αρμάνι Μιλάνο – Ζενίτ 73-72

Η Ζενίτ έφτασε την Αρμάνι στα όρια της, την απείλησε με ήττα στο Μιλάνο, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες, σ’ ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ

Σε κάθε αγωνιστική υπάρχει ένα παιχνίδι (τουλάχιστον), που αναδεικνύει πόσο καλή διοργάνωση είναι η φετινή Ευρωλίγκα. Αυτή τη φορά, η Ζενίτ έκανε τον Έτορε Μεσίνα να ιδρώνει και να ξεϊδρώνει, καθώς απείλησε την ομάδα του με ήττα μέσα στο Μιλάνο. Εντέλει η Αρμάνι απέφυγε το κάζο, επικρατώντας με 73-72, το μήνυμα όμως στάλθηκε προς κάθε κατεύθυνση: Δεν υπάρχει καμία αναμέτρηση, η οποία να τελειώνει πριν ηχήσει η κόρνα.

Μπορεί τα προγνωστικά να έλεγαν Αρμάνι, όμως οι Ρώσοι ήταν καθέτως ανταγωνιστικοί. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, στο 36.30’’ το σκορ ήταν στην απόλυτη ισορροπία (65-65 ). Ένα λεπτό μετά οι Ιταλοί είχαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων, αλλά λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο 1.30’’ ο Αλμπισί μείωσε με τρίποντο (69-68). Το λάθος του στην επόμενη επίθεση ήταν καθοριστικό κι ο Γκουντάιτις «έγραψε» το 71-68, δίνοντας αβαντάζ στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Πλάθα ξεκίνησαν την τελευταία επίθεση, κανείς από την Αρμάνι δεν έσπευσε να κάνει φάουλ, ο Σέρχι με την εμπειρία του κατάλαβε ότι η άμυνα είναι εκτός ελέγχου και σταμάτησε με φάουλ τον Χόλινς, 3.4’’ πριν τη λήξη. Ο Αμερικανός ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, αλλά ο Ταρζέφσκι πήρε ριμπάουντ και φάουλ (για να σταματήσει ο χρόνος) ήταν εύστοχος στις βολές και το σκορ έγινε 73-69.

Με 1.6 δευτερόλεπτο να απομένει ο Πλάθα πήρε τάιμ άουτ (!), είπε στους παίκτες του ότι θα πετύχουν τρίποντο και θα κερδίσουν και το φάουλ (κάποιο όνειρο θα είδε), οι Ιταλοί όμως έπαιξαν παθητική άμυνα, άφησαν τον Τρούσκιν να ευστοχήσει έξω από την περίμετρο και να διαμορφώσει το 73-72. Έτσι κι αλλιώς η διαφορά ήταν το μόνο που δεν τους απασχολούσε, ήθελαν νίκη με… μισό πόντο, για να αποφύγουν μια εξόχως οδυνηρή ήττα και να… μάθουν χωρίς να… πάθουν. Και τώρα περιμένουν τον Παναθηναϊκό στο Μιλάνο, όπου προφανώς και θα είναι πιο έτοιμοι για… σκληρό ροκ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-41, 55-56, 73-72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ