Άκου τον Ρικ να μάθεις μπαλίτσα…

Άκου τον Ρικ να μάθεις μπαλίτσα…

Το διπλό στη Ρωσία ήταν μεγάλο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ρικ Πιτίνο έχει να δώσει πολλά περισσότερα από μία απλή νίκη...

 

«Οι Ρώσοι είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Στην Ελλάδα όταν χάνεις ο πανικός είναι απίστευτος. Βελτιωνόμαστε, παίζουμε καλύτερα. Παίξαμε με την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Μακάμπι, την ΤΣΣΚΑ. Είναι εξαιρετικές ομάδες, πρέπει να τους δίνουμε τα εύσημα. Αντ’ αυτού, νιώθουμε πως ο ουρανός πέφτει να μας πλακώσει. Ευχαριστώ λοιπόν τον Θεό, γιατί η σεζόν αρχίζει με εσάς, που είστε φυσιολογικοί.

Το χειριστήκατε με ηρεμία, θα βελτιωθείτε. Γελάω τόσο πολύ με όλα αυτά ως Αμερικανός. Είναι η διαφορά της κουλτούρας. Όταν χάνουμε αντί να δώσουμε τα εύσημα στον αντίπαλο, θέλουν να φέρουμε τον Κέβιν Ντουράντ ή τον Μπιλ Ράσελ, να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Είναι τόσο διασκεδαστικό, πανικοβάλλονται. Πρέπει να βελτιωνόμαστε, να είμαστε σταθεροί. Είστε τυχεροί και σταθεροί».

Πρόκειται για μία αποστροφή των δηλώσεων του Ρικ Πιτίνο, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με λίγα λόγια, ο Αμερικανός προπονητής καυτηριάζει και σαρκάζει την παράνοια που επικρατεί στην Ελλάδα μετά από ένα αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως οπαδικής προέλευσης. Στη χώρα που η ισοπέδωση από την αποθέωση απέχει μία νίκη, έρχεται ένας καταξιωμένος επαγγελματίας από τις ΗΠΑ για να θίξει με ωραίο τρόπο το πρόβλημα.

Το έχουμε ξαναγράψει: ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει από τον Ρικ Πιτίνο πολλά περισσότερα από έναν ικανό προπονητή. Ο Πιτίνο μεταφέρει την αύρα και τη φιλοσοφία μίας άλλης μπασκετικής κοσμοθεωρίας, της κορυφαίας στον πλανήτη. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, ένας από τους πιο μπασκετικούς στην Ευρώπη, έχει μία μοναδική ευκαιρία να την αφομοιώσει. Από τον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τη διοίκηση, τους εργαζόμενους, τους παίκτες και τους οπαδούς, όλοι μπορούν να μάθουν από τον Πιτίνο.

Προπονητές με ικανότητες υπάρχουν και άλλοι στην Ευρώπη και κάποιοι εξ’ αυτών θα δουλέψουν στο ΟΑΚΑ στο μέλλον. Ωστόσο, οι μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος, που έχουν τη δυναμική να επηρεάσουν το DNA μιας ομάδας είναι μετρημένες. Ο Ρικ Πιτίνο είναι μία από αυτές και ο Σύλλογος δεν πρέπει να διστάσει: πρέπει να διδαχθεί και να βελτιωθεί, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα.

Ενδεικτικό της αυτοπεποίθησης του Πιτίνο είναι ότι δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Άλλος στη θέση του προτιμούσε τη διπλωματία ή δεν θα σχολίαζε καν τη νοοτροπία. Όμως, ο Πιτίνο μπορεί. Ξέρει ποιος είναι, έχει αντίληψη του κύρους του στο μπάσκετ και όταν χρειάζεται αναδεικνύει τα στραβά. Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από αυτό τον άνθρωπο σε πολλά επίπεδα και είναι αμαρτία να μην τον αξιοποιήσει…

Για να παραφράσουμε τα λεγόμενα μίας καλτ φιγούρας του ελληνικού αθλητισμού… «Άκου τον Ρικ να μάθεις μπαλίτσα»… Δεν θα χάσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ