Σλούκας: Ξεπερνάει τον Ζήση και μπαίνει στο Top-10 των πασέρ της EuroLeague

Σλούκας: Ξεπερνάει τον Ζήση και μπαίνει στο Top-10 των πασέρ της EuroLeague

Ο Κώστας Σλούκας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και να μπει στο Top-10 των πασέρ στην EuroLeague, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τον Νίκο Ζήση.

Πολύ κοντά στο να επιτύχει ένα σπουδαίο ρεκόρ είναι ο Κώστας Σλούκας!

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε αν και 29 ετών μόλις, βρίσκεται μόλις 6 ασίστ μακριά από την πρώτη δεκάδα των καλύτερων πασέρ στην ιστορία της EuroLeague.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σλούκας σε μόλις 238 αγώνες έχει δώσει συνολικά 879 ασίστ και βρίσκεται στην 11η θέση. Στην 10η θέση είναι ο Νίκος Ζήσης, με διαφορά μόλις 6 ασίστ, καθώς σε 310 ματς έχει δώσει 885 ασίστ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δείτε τη λίστα με τους κορυφαίους πασέρ στην ιστορία της EuroLeague:

Κορυφαίος φυσικά σε αυτή τη λίστα είναι ο Βασίλης Σπανούλης με 1.483 ασίστ σε 318 παιχνίδια και 2ος έρχεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1.255 ασίστ σε 278 παιχνίδια. Στη δεκάδα είναι και ο Νικ Καλάθης, όντας στην 5η θέση με 1.160 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει τα λιγότερα παιχνίδια από όλους τους άλλους παίκτες της πρώτης δεκάδας.

Τέλος, στην 8η θέση βρίσκεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 977 ασίστ συνολικά. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Ελλάδα είναι απόλυτη κυρίαρχος στους πασέρ της EuroLeague, έχοντας 5 παίκτες στην πρώτη δεκάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ