Χίμκι – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 81-83

Χίμκι – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 81-83

Τι κι αν η Χίμκι ήταν το απόλυτο φαβορί. Η Ζενίτ την κέρδισε, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη την υπόθεση πρόκριση στους «8» στη συμπατριώτισσά της.

Στη θεωρία του… χάους, αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα. Ο Ολυμπιακός κυνηγά την πρόκριση, αλλά δεν εξαρτώνται όλα από τα δικά του αποτελέσματα, πρέπει να χάνουν οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές, πρέπει να… πετάξουν αρκετά λεπιδόπτερα ανά τον κόσμο, για να δημιουργηθεί το γνωστό… «φαινόμενο της πεταλούδας». Ως εκ τούτου, η εκτός έδρας νίκη της Ζενίτ επί της Χίμκι (81-83) ήταν εξαιρετικό… πρωτοχρονιάτικο δώρο. Άλλωστε, για τους παλαιοημερολογίτες -κάποιοι εκ των οποίων ζουν στη Ρωσία- η πρωτοχρονιά είναι μετά από τέσσερις ημέρες.

Για 20 λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, αλλά στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το γκάζι και με υπερδιπλάσιο επιμέρους σκορ (11-26) επέβαλλαν τον νόμο τους. Όχι πως θα παραδίδονταν τόσο εύκολα οι παίκτες του Κουρτινάιτις, οι οποίοι αντέδρασαν «έτρεξαν» σερί 10-0 και μείωσαν σε 64-67 (στο 34’), εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιθετικές επιλογές του Αλμπισί.

Με κεντρικό πρόσωπο (ποιον άλλον) τον Σβεντ και εξόχως σημαντικό τον Τίμα, η Χίμκι θέλησε να κάνει την ολική επαναφορά, αλλά τα… φτωχόπαιδα από την Αγία Πετρούπολη είχαν φτάσει μακριά, για να πετάξουν τη νίκη στον Χίμκα (παραπόταμο του Βόλγα). Απάντησαν αρχικά με ένα μικρό 0-4 (64-71). Με τον ίδιο τρόπο λειτούργησαν οι γηπεδούχοι (4-0) και μείωσαν εκ νέου στους τρεις (68-71).

Αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν πέντε αναπάντητους πόντους (68-76) και κάπως έτσι καταναλώθηκαν τρία λεπτά κι έμεναν άλλα τόσα. Στο γνώριμο σκηνικό η Χίμκι απάντησε με 4-0 (72-76), αλλά ο Σβεντ έχασε το τρίποντο που θα έφερνε το ματς στον πόντο, αντ’ αυτού οι παίκτες του Πλάθα έφυγαν στον αιφνιδιασμό κι «έκλεψαν» πολύτιμο χρόνο. Κάπου εκεί, στο τελευταίο λεπτό, με μπάσκετ… αλάνας, αντάλλαξαν λάθη κι ευχές, η Ζενίτ έβγαλε άλλον έναν αιφνιδιασμό με κάρφωμα, την ώρα που δέχονταν πόντους μόνο από βολές και στα 35’ το σκορ ήταν 76-80. Το τρίποντο του Γιερέμπκο, απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς οι νικητές ήταν ψύχραιμοι (3/4) από τη γραμμή του φάουλ.  Τόμας και Χόλινς οι κορυφαίοι της Ζενίτ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-36, 48-61, 81-83.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ