Ζενίτ – Μπασκόνια 72-66

Ζενίτ – Μπασκόνια 72-66

Η επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στους Βάσκους φαίνεται πως είναι καταστροφική, καθώς μία ακόμα ήττα ήρθε στο παθητικό τους. Ξεκολλάει από τον πάτο το συγκρότημα του Πλάθα. Μάλλον πρέπει να το πάρουν… αλλιώς στην Μπασκόνια. Τίποτα δεν πηγαίνει καλά από τη στιγμή που ανέλαβε και πάλι τις τύχες της ομάδας ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με την […]

Η επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στους Βάσκους φαίνεται πως είναι καταστροφική, καθώς μία ακόμα ήττα ήρθε στο παθητικό τους. Ξεκολλάει από τον πάτο το συγκρότημα του Πλάθα.

Μάλλον πρέπει να το πάρουν… αλλιώς στην Μπασκόνια. Τίποτα δεν πηγαίνει καλά από τη στιγμή που ανέλαβε και πάλι τις τύχες της ομάδας ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με την μία ήττα να διαδέχεται την άλλη.
Αυτήν την φορά η Ζενίτ επικράτησε της Μπασκόνια στην Αγία Πετρούπολη, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκειά του και να κατακτούν την 6η νίκη τους στην διοργάνωση, ξεκολλώντας ουσιαστικά από τον… πάτο της βαθμολογίας.
Οι Ρώσοι βέβαια τα… χρειάστηκαν στο τέλος, καθώς η Μπασκόνια παραλίγο να κλέψει το ματς, με τον Πονίτκα πάντως να επαναφέρει τις ισορροπίες και να προσφέρει το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του.
Πρώτος σκόρερ ο Ουίλ Τόμας με 19 πόντους για τους Ρώσους, ενώ οι Στάουσκας και Σενγκέλια (15 και 13 πόντοι) πάλεψαν για την ολική ανατροπή χωρίς αποτέλεσμα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη μέσα στη Χίμκι, η Ζενίτ προηγήθηκε με 10-2 μετά από δίποντο του Πονίτκα. Οι Βάσκοι πλησίασαν με τον Τζάνινγκ (12-7), όμως ο Άιβερσον κυριάρχησε στις δύο ρακέτες και με πόντους του οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 17-9. Παρά την πίεση του Στάουσκας από την περιφέρεια, το δεκάλεπτο τελείωσε στο 23-16 για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, η οποία δεν έριξε στροφές και στη συνέχεια.

Οι παίκτες του Πλάθα μετά από γκολ φάουλ του Αγιόν προηγήθηκαν με 12 πόντους (28-16), με Στάουσκας και Σενγκέλια να προσπαθούν να κλείσουν την… ψαλίδα για την Μπασκόνια. Ο Σιλντς έκανε το 32-26 για να τρέξουν ένα 4-0 σερί οι Ρώσοι (36-26), δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-31 και την Ζένιτ να δείχνει έτοιμη για την 6η της νίκη στην παρθενική χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ανέβασε τη διαφορά στους 11 πόντους (45-34), όμως η Μπασκόνια είχε τον Σενγκέλια να παλεύει με τα… θηρία και να μειώνει στους 4 (49-45). Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η υπόλοιπη περίοδος, με το 53-49 να αποδεικνύει πως μέχρι τέλους το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο στην Ρωσία.
Oι Βάσκοι ροκάνισαν κι άλλο την διαφορά με τον Πιέρια Χένρι να μειώνει σε 57-55, όπως και ο Στάουσκας αργότερα (59-57). Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πίεσαν επιπλέον, ο Στάουσκας σκόραρε για τρεις και ο Σενγκέλια ακολούθησε και πάλι για να έρθει το 63-65 με 2 λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Τόμας ανέλαβε δράση για το συγκρότημα του Πλάθα και έφερε και πάλι το ματς στα ίσα, με τον Πονίτκα να δίνει το προβάδισμα στην Ζενίτ και στη συνέχεια να κλέβει και να προσφέρει την ασίστ στον Αμπρομάιτις για το 69-65. Τα πάντα είχαν τελειώσει όμως, η Ζενίτ πήρε τη νίκη και η Μπασκόνια δείχνει πως δεν στεριώνει με τον Ιβάνοβιτς στον πάγκο της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ