Βελτιωμένος, αλλά έχει ακόμα θέματα ο Παναθηναϊκός

Βελτιωμένος, αλλά έχει ακόμα θέματα ο Παναθηναϊκός

Έλυσε (τουλάχιστον) χθες το θέμα των ριμπάουντ, παραμένει ανοιχτή πληγή η περιφερειακή άμυνα. Ο Παναθηναϊκός θέλει σταθερότητα.

Πολλές φορές το πρόγραμμα είναι μια… ουτοπία. Το δημιουργούν οι ίδιες οι ομάδες, καθώς μια εκτός προγράμματος νίκη, ή αντίστοιχα μια ανεπιθύμητη ήττα, αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός πέρασε τη σειρά των δύσκολων αναμετρήσεων, αλλά κόντρα στην Μπάγερν έκανε κάποια στιγμή τα εύκολα δύσκολα. Δεν το πλήρωσε, οπότε δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε περισσότερο, όμως είναι σημαντικό να δούμε αν και τι αλλάζει.

Το πιο θετικό απ’ όλα ήταν ότι έκλεισε η τρύπα στη ρακέτα. Με 43-23 ριμπάουντ και κυρίως με 20-7 επιθετικά, οι «πράσινοι» έδειξαν ότι διορθώνουν μια από τις ανορθογραφίες, που ο ίδιος ο Πιτίνο επισήμανε κι όλος ο κόσμος είδε. Βεβαίως, θα υπάρξουν αντίπαλοι με καλύτερη γραμμή ψηλών, αν και τα ριμπάουντ δεν είναι υπόθεση μόνο των ψηλών, αλλά όταν θα έρθουν, θα δούμε. Άλλωστε, ζητούμενο για κάθε ομάδα είναι η διάρκεια κι η σταθερότητα.

Μέσα από την «αγία προπόνηση» το άβατο κάθε ομάδας και κάθε προπονητή, φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός καλυτερεύει σε αυτόν τον τομέα, γι’ αυτό και βγάζει φάσεις στον αιφνιδιασμό, γι’ αυτό κι έχει υψηλή παραγωγικότητα. Άρα, ένας πόντος για τον κόουτς (και όχι μόνο).

Η περιφερειακή άμυνα είναι για την ώρα άλυτος γρίφος. Οι παίκτες της Μπάγερν έκαναν διαγωνισμό τριπόντων, απόντων αμυντικών παρενοχλήσεων. Οι περιστροφές ήταν αργές, οπότε πάντα έμενε ένας ελεύθερος. Όσο έμπαιναν τα σουτ, τόσο έμπαινε σε πρόβλημα το «τριφύλλι». Κι εδώ δεν μπορεί να μην πεις ότι θα βρεθούν ακόμα πιο… καυτά πιστόλια, όσο το πράγμα θα σοβαρεύει κι οι «πράσινοι» δεν μπορεί να διαπραγματεύονται ένα ματς, το οποίο ξεκίνησε με 12-0 (δικό τους έργο) και τέλειωσε επίσης με παράσταση για έναν ρόλο.

Θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά, να μπει στην εξίσωση ο Ράουτινς, να είναι ακόμα πιο πειστική η προσπάθεια του Φριντέτ και του Ράις στο πίσω μέρος του γηπέδου. Και βέβαια, εδώ προκύπτει άλλο ένα θέμα, που δεν είναι της παρούσης, αλλά που όταν (σε πρώιμο στάδιο) το εντοπίσαμε, δεχθήκαμε ουκ ολίγες αντιδράσεις.

Ο Πιτίνο δεν υπολογίζει τον Παππά. Έχει να πατήσει ευρωπαϊκό παρκέ από την 13η αγωνιστική, όταν συμμετείχε για μόλις 2.49’’, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) είχε συμμετοχή σε 4.23’’ από τα 45 (λόγω παράτασης) λεπτά αγώνα. Ως εκ τούτου μετά από έξι βράδια απραξίας κι έναν παίκτη στη θέση του, ο διεθνής Έλληνας δεν είναι στα πλάνα του Αμερικανού κόουτς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ