Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 74-80

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 74-80

Οι Καταλανοί δεν... μάσησαν απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και τον Έλληνα γκαρντ και ολοκλήρωσαν την διαβολοβδομάδα με ένα σημαντικό διπλό στην Τουρκία. Μαγικό το δίδυμο Ντέιβις-Μίροτιτς για την ομάδα του Πέσιτς.

Η απόλυτη τιτανομαχία! Η Φενέρμπαχτσε που ξυπνά από τον μπασκετικό λήθαργο, απέναντι στην Μπαρτσελόνα των δύο σερί απρόσμενων ηττών.
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Ούλκερ Σπορτς Αρίνα, η Μπάρτσα απέδρασε από το διπλό από την Τουρκία με σκορ 80-74 απέναντι στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το οποίο τα βρήκε… σκούρα με το δίδυμο Ντέιβις-Μίροτιτς.

Οι δύο σταρ των Καταλανών έκαναν ότι ήθελαν τους ψηλούς της Φενέρμπαχτσε, με τους περιφερειακούς του Πέσιτς να περνούν… χειροπέδες και στον Ουίλιαμς, με τον Αμερικανό φόργουορντ να συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις στην φετινή περίοδο.
Οι Καταλανοί πέρασαν στο παρκέ με ένα 11-0 σερί στο πρώτο πεντάλεπτο! Η Φενέρ ήθελε να αντιδράσει, όμως η Μπάρτσα έκανε πάρτι στην Τουρκία και με τον Μίροτιτς σε ημιάγρια κατάσταση έκλεισε δεκάλεπτο ούσα 12 πόντους μπροστά (12-24).

Και δεν έφτανε αυτό για την ομάδα του Πέσιτς. Με ένα 6-0 από τους Κούριτς και Ντιλέινι η διαφορά έφτασε στο +18 (12-30, 12’), κάτι που έκανε ουσιαστικά τους γηπεδούχους να ταρακουνηθούν. Η Φενέρμπαχτσε αρχικά έφτιαξε την άμυνά της και στη συνέχεια ορμώμενη από το πάθος του Σλούκα και την εκτέλεση του ΝτεΚολό πλησίασε σε 20-30. Το επιμέρους σκορ αυξήθηκε για του γηπεδούχους, ο Βέσελι ξύπνησε προσωρινά και η ομάδα του Ζέλικο έφτασε το παιχνίδι στον πόντο (34-35) με δύο λεπτά για το ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα πέρασε στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 3 πόντους (39-42), όμως το παιχνίδι φώναζε ότι θα είναι ντέρμπι μέχρι τέλους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντέιβις παραμέρισε για λίγο τον Μίροτιτς, είχε συμπαραστάτη τον Κλαβέρ και γρήγορα το ματς πήγε στο +8 για τους Καταλανούς (43-51). Βέβαια η εικόνα όχι απλά δεν άλλαξε, αλλά ο Νάναλι εκμεταλλεύτηκε τις πάσες του Σλούκα και την ελευθερία που του έδωσε στα… φτερά με το 56-61 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Είχαν αρχίσει να… τρομοκρατούν τους παίκτες του Πέσιτς και με ένα 6-0 σερί προσπέρασαν με έναν πόντο (62-61). Εκεί όμως μίλησε η ποιότητα του ρόστερ του Πέσιτς.Ο Ντιλέινι με τον Χίγκινς έστειλαν την διαφορά στους δέκα πόντους και πάλι, την ώρα που ο Ντέιβις καθάριζε κάθε φάση στις ρακέτες στο κλειστό της Κωνσταντινούπολης (66-76).
Το μοναδικό που κατάφερε η ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν απλά να… αγχώσει προσωρινά την Μπαρτσελόνα, η οποία έφυγε με ένα παλικαρίσιο διπλό, κλείνοντας την διαβολοβδομάδα

 με νίκη και κοντά στην κορυφή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ