Επιστροφή στην κανονικότητα….

Επιστροφή στην κανονικότητα….

Δύο ματς για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο, παρόμοια λογική, δίκαιη… μοιρασιά στο παρκέ και αισιοδοξία για την ερυθρόλευκη συνέχεια.

Δεν σκότωσε το θηρίο, όμως έπαιξε μπάσκετ.

Δεν είχε θετικούς τους ηγέτες του, όμως είχε καυτούς τους παγκίτες του.

Δεν έβγαινε ο παίκτης που ρόλαρε έξω μετά από λίγο, αφού το άξιζε.

Μετά από καιρό είδαμε λογικές κινήσεις, αποστάσεις, όρεξη για το κάτι παραπάνω, δίψα, μάτια που γυαλίζουν. Δεν ξέρω αν τα κατάφερε όλα τα παραπάνω ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν βλέπουμε τον ίδιο Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στα δύο ματς του με την επιστροφή του στο Λιμάνι είναι πιο ήρεμος από ποτέ. Πράος, σοβαρός, έτοιμος για αλλαγές που μπορεί άλλοι να φοβούνται να τις κάνουν. Για τομές στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Δεν είναι μόνο η νίκη ο αυτοσκοπός αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα.

Αποδοχή της πραγματικότητας και στόχευση στην επόμενη μέρα της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός και στην ήττα από την Άλμπα και στη νίκη επί της Μπάγερν, προσπάθησε να αντλήσει πράγματα ανάλογα με την μέρα των αθλητών του.

Διαχειρίστηκε τα δύο σερί ματς, είδε ποιοι μπορούν να αποδώσουν στο παρκέ, απέσυρε αυτούς που χαλούσαν την… μανέστρα.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΕΖΕΝΚΟΦ

Ο ερχομός του Μπαρτζώκα στο Λιμάνι έλεγε το προφανές. Ότι ο παίκτης με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα στην Μπαρτσελόνα, θα είχε αναβαθμισμένο ρόλο. Ο Βούλγαρος νιώθει ανανεωμένος με τον κόουτς B στον πάγκο. Είναι άλλος παίκτης και δεν είναι κοινό μυστικό πως αυτήν την στιγμή είναι κορυφαίος σουτέρ της ομάδας του Πειραιά. Από την εξαφάνιση πέρσι του Μπλατ και την περιθωριοποίηση του Κεμζούρα, ο Σάσα έχει γίνει γρανάζι της μηχανής του Ολυμπιακού. Τα εύσημα εννοείται τα παίρνει και ο Λιθουανός τεχνικός, ο οποίος όμως ως ένα σημείο… αναγκάστηκε για να τον βάλει στο ροτέισον και πάλι.

Ο Βούγλαρος φόργουορντ γνωρίζει απόλυτα τι εστί Ολυμπιακός. Γουστάρει που παίζει, έχει ανέβει ψυχολογικά, είναι με παιδιά που υπεραγαπάει και νιώθει σημαντικός. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για έναν αθλητή αυτό. Να νιώθει σημαντικός για την ομάδα του και να απολαμβάνει τη χαρά του να είναι στο ρόστερ της.
Μετά από καιρό δεν είδα ματς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ όντας στο γήπεδο. Από την τηλεόραση λοιπόν, παρατήρησα το πώς πανηγύριζαν οι Ερυθρόλευκοι κάθε καλάθι του. Ειδικά ο Πρίντεζης. Ο παίκτης που του «τρώει» χρόνο. Σιγά μην τον νοιάξει αυτό τον Πρι. Λες και τα έβαζε αυτός έμοιαζε. Το ίδιο του έκανε…

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στο ΣΕΦ πέφτουν κορμιά αυτές τις μέρες. Όχι επειδή είναι ο Μπαρτζώκας παρόντας. Αλλά επειδή υπάρχει νέος αέρας. Όλοι αντιλαμβάνονται πως και αν είναι μακριά η οχτάδα, στον Πειραιά έχει γυρίσει η κατάσταση. Προς θεού, δεν έφταιγε ο Κεμζούρα γι αυτό. Αντιθέτως μόνο φίλους έχει στον Πειραιά ο Λιθουανός και μόνο καλά λόγια λένε για αυτόν. Αντιλαμβάνονται άπαντες όμως πως στο Λιμάνι υπάρχει όραμα.

Για να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες, να μπουν οι βάσεις και να επανέλθει το χαμόγελο…
Δουλειά και μόνο δουλειά για τους Ερυθρόλευκους. Το Σάββατο λογικά θα υπάρχει ρεπό μετά την διαβολοβδομάδα. Όπως και να έχει όμως όταν επιστρέψουν στο ΣΕΦ για προπόνηση, άπαντες πρέπει να παλέψουν για τον ίδιο στόχο. Την υστεροφημία τους, τις εργατοώρες που έχουν περάσει στο παρκέ. Τις δυσκολίες και την αμφισβήτηση (δικαίως) προς το πρόσωπό τους…

ΥΓ1 Οι νίκες φέρνουν ψυχολογία. Οι ήττες την καταρρακώνουν. Η λογική αυτή είναι γνωστή τοις πάσι. Ο Ολυμπιακός είναι στην δυσάρεστη θέση να μην έχει το ελληνικό πρωτάθλημα για να τον επαναφέρει στην ηρεμία με ένα… ξεμούδιασμα στην Basket League.
Την πήρε την απόφασή του. Προσωπικά την επικροτώ και συμφωνώ σε αυτό που είχε πει ο προπονητής του την Πέμπτη. Μόνο επί ίσοις όροις να επιστρέψει στην Α1. Μόνο τότε…

ΥΓ2 Πολλά έχουν ακουστεί για το work ethic του. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος από την πρώτη μέρα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό και όταν επέστρεψε από το λατρεμένο του νησί, την Αίγινα, έχει βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύει διαρκώς. Εχει ρίξει τόνους ιδρώτα. Στο ΣΕΦ ο Μάικ Καλαβρός τον έχει… στάξει, όπως και ο Γκατζούλης. Είναι στο επίπεδο που περιμένουν στον Πειραιά; Σίγουρα όχι.. Είναι ικανοποιημένοι από το πείσμα του; 100% και ο Γιώργος Μπαρτζώκας και όλος ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να τον περιμένει για να γίνει ο παίκτης που όλοι θέλουν.

ΥΓ3 Οσο είναι στο παρκέ ο Ρότσεστι ή ο Σπανούλης, πρέπει οι άλλοι 4 να παίζουν και για αυτούς στην άμυνα. Εξαιρετικά «κουμπώματα» οι Μπόλντγουιν και Κόνιαρης. Αμφότεροι δείχνουν ικανοί να προσφέρουν άμεσα. Ο πρώτος εάν έχει το μυαλό στο κεφάλι του θα μπορέσει να κυριαρχήσει στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει γκαρντ με τα άκρα του και το κορμί του. Μόνο ο εαυτός του μπορεί να τον βοηθήσει. Κατά την προπόνηση της Πέμπτης ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον είχε από κοντά, του μιλούσε, του έκανε πλάκα, τον έβαζε στο κλίμα. Για τον Κόνιαρη; Μην φοβάται. Αυτό μόνο. Τρελαίνομαι που «δαγκώνει» στην άμυνα. Είναι μόνο 22 ετών και πρέπει να καταλάβει ότι δεν υστερεί σε πολλά σημεία του παιχνιδιού που δεν βλέπουμε. Πρέπει να χαλαρώσει και να το απολαύσει.. Τόσο απλά…

ΥΓ4 Αυτοί οι 11, άλλοι δύο ακόμα.. Ηρεμία και σιγά σιγά να γίνει η ομάδα που ονειρεύεται ο κόουτς. Με τη δική του σφραγίδα. Χωρίς να πετάει κανείς στο σύννεφα… Αν και προσωπικά θέλω έναν σέντερ μόνο. Γενικά παίκτη που θα έρθει και για του χρόνου. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑ. Ας μείνει ως έχει. Και ας μην βιαστεί σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε μέλλον, ο Ολυμπιακός αυτήν την στιγμή πρέπει να χτίσει για του χρόνου. Όχι απλά να παλέψει για την οχτάδα. Ας μπει το τρένο στις ράγες πρώτα, ας επανέλθει η ηρεμία…

ΥΓ5 Μία φάση, όλο το ματς.. Τέλεια εκτελεσμένη, από την αρχή μέχρι το τέλος της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ