Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Βαλένθια 81-86

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Βαλένθια 81-86

Με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, η Βαλένθια πέρασε από την Αγία Πετρόπουλο, σ’ ένα ματς από αυτά που φέρνουν κόσμο στις εξέδρες.

Κανείς εκ των δύο δεν έχει βλέψεις για να συνεχίσει επί μακρόν την πορεία στην Ευρωλίγκα, κανείς δεν περιμένει ότι μπορεί να… χτυπήσει θέση στην 8άδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε κάθε αγώνα δεν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να πανηγυρίσουν όσες νίκες μπορούν. Ζενίτ και Βαλένθια το πάλεψαν σκληρά, για να επικρατήσει τελικά η Βαλένθια με 86-81.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι σούταραν με σχεδόν εξωπραγματικά ποσοστά. Οι Ισπανοί είχαν 21/35 δίποντα (60%), 11/17 τρίποντα (64.7%) και 11/11 βολές (100%). Πώς είπατε;

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά τους γηπεδούχους να μην τους αφήνουν να… χαρούν, να παλεύουν σκληρά, να πολεμούν ως το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Αλμπισί ήταν… καυτός, ο Άιβερσον προσπαθούσε κινούμενος στην οριογραμμή του «νταμπλ νταμπλ», ο Βορόνοφ με τον Ζούμπκοφ πρόσφεραν πόντους, όπως κι ο Τρούσκιν, αλλά η αναιμική παρουσία του Αγιόν, περιόρισε τις εξ ορισμού περιορισμένες λύσεις των Ρώσων.

Στην αντίπερα όχθη ο Μαρίνκοβιτς ήταν εξαιρετικά οικονομικός, ο Μότομ επίσης, συνολικά οι Ισπανοί σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά, όπως προαναφέραμε, κι αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Βεβαίως ο Βίβες πέτυχε ένα σημαντικό καλάθι κι ο εξαιρετικός κι αλάνθαστος Ντόρνεκαμπ έβαλε την υπογραφή του στην επιτυχία της Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 42-46, 51-63, 81-86.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ