Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-78

Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-78

Για ένα δεκάλεπτο «εξαφάνισε» τη Χίμκι η ΤΣΣΚΑ κι έφτασε εύκολα στη νίκη. Σπουδαία εμφάνιση από τον Σαντ-Ρος, που είχε… γεμάτη στατιστική.

Αν κάτι έχει -σε αφθονία- η Χίμκι είναι επιθετικό ταλέντο. Κι αν για κάτι μπορεί κανείς να… ψέξει την ΤΣΣΚΑ, είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη στοχοπροσήλωση στην άμυνα. Στο μεταξύ τους παιχνίδι ανατράπηκαν τα δεδομένα, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να… καθηλώνουν τους αντιπάλους τους, να δέχονται μόλις 6 πόντους σε ένα δεκάλεπτο (το τρίτο) και να διασφαλίζουν τη νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Βεβαίως, κάθε διαφορά, η οποία καταγράφεται κατά τη διάρκεια του αγώνα ενδέχεται να ανατραπεί, όμως όταν το κοντέρ έγραψε παρά ένα 20 (38-59 στο 30ο λεπτό) ο δρόμος δεν είχε επιστροφή. Το τελικό 69-78 ήρθε για να αποτυπώσει αριθμητικά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ, η οποία είχε ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς, μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος, καθώς είχε τρεις… υπαρχηγούς.

Αν για τον Χάινς και τον Βόκτμαν ήταν άλλο ένα βράδυ στη δουλειά, για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος ήταν η επιβεβαίωση ότι… εδώ ανήκει. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ γίνεται διαρκώς καλύτερος, οι πόντοι του μοιάζουν με μαθηματική ακολουθία (4 κόντρα στη Ρεάλ, 6 απέναντι στην Μπασκόνια, 11 με τη Βαλένθια), κάτι που προδήλως δεν είναι τυχαίο. Με τη Χίμκι, πάντως, έκανε την καλύτερη εμφάνισή του, όχι μόνο γιατί είχε ρεκόρ πόντων, αλλά επειδή ήταν γεμάτη η στατιστική του, με ριμπάουντ (6), ασίστ (3), κλεψίματα (5), ενώ απουσίασαν τα λάθη!

Η ΤΣΣΚΑ τα έχει καταφέρει και με λιγότερους πρωταγωνιστές να φτάσει στη νίκη, οπότε δεν προκάλεσε εντύπωση ότι ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της συμπατριώτισσας Χίμκι. Ο Κουρτινάιτις είχε τον Σβεντ σε… άρνηση ήττας (ο μόνος που έδειχνε να το πιστεύει), θετικό τον Τίμα κι από εκεί και πέρα πολύ λίγα πράγματα. Πάλεψε κι ο Γιόβιτς, όμως η καταστροφική τρίτη περίοδος στέρησε κάθε προσδοκία νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 35-40, 38-59, 69-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ