Μακάμπι – Ρεάλ Μαδρίτης 77-81

Μακάμπι – Ρεάλ Μαδρίτης 77-81

Με ηγέτη τον Ράντολφ, καθοριστικό τον Καμπάτσο, η Ρεάλ πέρασε από το Τελ Αβίβ, παρά την εκπληκτική προσπάθεια των παικτών της Μακάμπι.

Η Μακάμπι έχει αλλάξει τρόπο σκέψης κι έχει ανεβεί επίπεδο, αλλά η Ρεάλ διατηρεί το δικαίωμα της… υπεροχής. Το έδειξε έστω κι αν επικράτησε με την ψυχή στο στόμα (77-81), αλλά και με τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι, «σημαδεύοντας» τις αδυναμίες της αντιπάλου, ή τα δυνατά στοιχεία της. Όπως και να ‘χει πήρε μια νίκη, η οποία δεν της δίνει κάτι παραπάνω, αλλά δείχνει την τάση και τη διάθεση.

Από την άλλη η παρέα του Σφαιρόπουλου ήταν «παρούσα» από την αρχή ως το τέλος, πάλεψε ως ίσο προς ίσο τη Ρεάλ, που είχε περισσότερα όπλα, όχι όμως και μεγαλύτερη διάθεση. Και καμία φορά το ένα εξισορροπεί το άλλο.

Από τη μια ο εξαιρετικός Ουιλμπέκιν, αλλά κι ο Ντόρσεϊ, που προσπάθησε να γίνει ο παίκτης της τελευταίας στιγμής κι ο Χάντερ, που είχε δύσκολο έργο αλλά ήταν φιλότιμος. Από την άλλη, ο εκπληκτικός Ράντολφ, ο σπουδαίος (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) Ταβάρες, ο πάντα επιδραστικός Καμπάτσο (11 πόντοι, 8 ασίστ), αλλά κι ο Τόμπκινς με την απίστευτη επαφή που έχει με το καλάθι. Ήταν… περισσότεροι οι φιλοξενούμενοι.

Στο 36ο λεπτό ο Ταβάρες σημείωσε το 60-68 και η Ρεάλ έμοιαζε να έχει… παράσταση νίκης, όμως ο Ουιλμπέκιν απάντησε με τρίποντο ο Έισι τον μιμήθηκε και το ματς πήγε στο καλάθι (66-68). Σε ένα λεπτό οι «μαχητές» του Σφαιρόπουλου επέστρεψαν από το -8, δείχνοντας τη… συνηθισμένη απέχθεια στην ήττα, που έχουν επί ημερών του Έλληνα προπονητή.

Ο Τόμπκινς ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, σε αντίθεση με τον Ντόρσεϊ, που έκανε τη… μισή δουλειά (67-70). Τον μιμήθηκε ο Καμπάτσο, αλλά αυτό ήταν το… χειρότερο για τους Ισραηλινούς, καθώς ο Ταβάρες πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κι ο Καμπάτσο με εύστοχο τρίποντο έδειξε να «τελειώνει» την υπόθεση νίκη (67-74).

Ο Ντόρσεϊ, πάντως, δεν είχε διάθεση να αφήσει τους Μαδριλένους να φύγουν… ατουφέκιστοι, με τρίποντο έκανε το 75-77, ανάβοντας τη σπίθα. Στα 17.4’’ που απέμεναν οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ (λογικό) στον Καμπάτσο. Με 2/2 βολές ανέβασε τη διαφορά στο +4, ενώ στο ρολόι υπήρχαν 13.8’’. Ο Μπράιαντ απάντησε, αλλά με 4.8’’ να απομένουν και τον Τόμπκινς στις βολές δεν υπήρχε άλλο καύσιμο στο ντεπόζιτο, η σπίθα δεν μετατράπηκε σε… φωτιά.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-36, 49-57, 77-81.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ