Κεμζούρα: «Θρύλος ο Σπανούλης, ήθελα κι άλλες αλλαγές στον Ολυμπιακό»

Κεμζούρα: «Θρύλος ο Σπανούλης, ήθελα κι άλλες αλλαγές στον Ολυμπιακό»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα μίλησε για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό, τη λάθος στελέχωση του ρόστερ, τις αλλαγές που χρειαζόταν και τον... θρύλο Βασίλη Σπανούλη.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό μέσο κι αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό και την εμπειρία που είχε ως πρώτος προπονητής στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ο Λιθουανός τεχνικός που αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε ευγνωμων που έκατσε στον ερυθρόλευκο πάγκο, παραδέχτηκε πως η στελέχωση της ομάδας ήταν αποτυχημένη από το καλοκαίρι αλλά τόνισε πως λόγω της κακής φήμης της ΚΑΕ για καθυστερήσεις πληρωμών οι επιλογές ήταν περιορισμένες.

Παράλληλα, μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας ότι είναι ένας θρύλος, ενώ ξεκαθάρισε πως θαήθελε να κάνει αλλαγές στο ρόστερ και να μείνει για να παλέψει για την πρόκριση στα playoffs.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την θητεία στον Ολυμπιακό: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία και είμαι ευγνώμων στους ιδιοκτήτες για την ευκαιρία. Είναι κρίμα που τελείωσε η συνεργασία και δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν, αλλά ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον να δουλέψω στην Ευρωλίγκα και στο υψηλότερο επίπεδο. Η απόφαση να αποχωρήσω ήταν της διοίκησης και δεν μπορούσα να το αλλάξω».

Για το πώς ένιωσε όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Η πίεση ήταν μεγάλη. Ένιωσα άγχος, γιατί ήθελα να πετύχω και να βρω τις κατάλληλες λύσεις. Όταν αποφασίστηκε να αποχωρήσει ο προπονητής τα πάνω ήρθαν κάτω και εγώ έπρεπε να δουλέψω σκεπτόμενος το σήμερα και το αύριο».

Για το αν είχε την εμπιστοσύνη των παικτών, όπως του Μιλουτίνοφ που μίλησε ανοιχτά υπέρ του: «Ήταν ωραίο να ακούς τέτοια λόγια. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Δουλέψαμε καλά. Έλειπαν κάποια πράγματα, αλλά είχαμε κάποια πολύ καλά και κάποια κακά παιχνίδια».

Για τη νίκη που ξεχωρίζει: «Όλες τις νίκες, δεν διακρίνω κάποια. Ειδικά στη φετινή Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας τα όρια της ομάδας μας, κάθε ματς ήταν μεγάλη πρόκληση. Η νίκη επί της Χίμκι ήταν ξεχωριστή, γιατί το να ανατρέπεις διαφορά εννιά πόντων σε ένα λεπτό και να κερδίζεις στην παράταση είναι κάτι αξιοσημείωτο. Δεν συμβαίνει συχνά. Επίσης θυμάμαι τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, γιατί παίξαμε πολύ καλά και ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε στη Μόσχα ακόμη και σε καλύτερες εποχές».

Για τη στάση του κόσμου απέναντί του: «Υπήρχε αρκετή στήριξη. Είναι μοιρασμένοι οι οπαδοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Πολλοί έρχονται από το ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι αυτά ο θόρυβος και η προβολή από τα ΜΜΕ είναι σε υψηλά επίπεδο. Σε σταματούν στο δρόμο, σε αναγνωρίζουν και σου κάνουν ερωτήσεις. Δεν ήταν κάτι καινούριο για μένα, γιατί είχα αντιμετωπίσει μια ανάλογη κατάσταση όταν ήμουν στην εθνική Λιθουανίας».

Για τη συνεργασία με τον Σπανούλη: «Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας πραγματικός νικητής. Αφιερώνει όλο του το είναι στο μπάσκετ, δεν δέχεται την ήττα, αρνείται να καταθέσει τα όπλα και πάντα θέλει να είναι στο γήπεδο και να παλεύει. Είμαι ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του».

Για την προχωρημένη ηλικία Σπανούλη και Πρίντεζη: «Οι γενιές αλλάζουν. Για κάποιους λόγους η στελέχωση της ομάδας απέτυχε και δεν ήταν αυτή που θέλαμε και φανταζόμασταν. Για μας ήταν κατανοητό, γιατί η ομάδα ήταν σε μια θέση όπου υπήρχαν φήμες για καθυστερήσεις στις πληρωμές και ήταν δύσκολο να προσελκύσεις καλύτερους παίκτες. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες, αλλά οι επιλογές για τον Ολυμπιακό ήταν πιο περιορισμένες. Για μας ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλες ομάδες, να προσελκύσουμε κάποιους παίκτες και αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε με κάποιες επιλογές, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η ομάδα άλλαξε πολύ το καλοκαίρι, οι ρόλοι άλλαξαν και ούτως ή άλλως πλέον στην Ευρωλίγκα οι ομάδες δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος φέτος».

Για την αποχώρηση του Κουζμίνσκας: «Ήταν επιλογή του. Υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ίδια θέση και έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση. Μιλήσαμε και ήταν απόφαση δική του να πάει σε άλλη ομάδα, όπου θα είχε μεγαλύτερο ρόλο και περισσότερο χρόνο. Γι’ αυτό πήγε στην Κουμπάν».

Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Από τη μια πλευρά, υπάρχει περισσότερος καιρός για προπονήσεις, αλλά από την άλλη λίγες… πρόβες. Υπάρχουν δύο πλευρές στο ζήτημα αυτό. Αφενός μεν έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμάσεις ένα παιχνίδι, αφετέρου δε είναι πιο δύσκολο για τους παίκτες με μικρότερο ρόλο γιατί δεν έχουν τον ρυθμό που θέλουν. Αν έχεις νεανική ομάδα είναι πιο εύκολο, αλλά όταν διαθέτεις έμπειρους παίκτες, θέλουν να παίζουν. Πάντως δεν έχω παράπονο, οι προπονήσεις μας ήταν καλές. Σε γενικές γραμμές ελέγξαμε την κατάσταση».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην Α1 την επόμενη σεζόν: «Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα γίνει».

Για το επεισόδιο μεταξύ Τσέρι και Μπόλντγουιν στην προπόνηση: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό, είναι ζήτημα της ομάδας».

Για το ποιος από τους αδερφούς Αγγελόπουλους παίρνει τις αποφάσεις για την ομάδα: «Ο αντιπρόεδρος, Γιώργο Σκινδήλιας. Εκείνος μιλά με τους ιδιοκτήτες για τα πιο σημαντικά πράγματα, ενώ μιλά και με τους προπονητές για τους παίκτες αλλά και τους ατζέντηδες».

Για το αν ήθελε περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ: «Ναι, ήθελα, όλοι το καταλάβαιναν πως ήταν αναγκαίες. Ακόμη και ο Ντέιβιντ Μπλατ το είχε συζητήσει. Όμως δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεται ό,τι θες. Υπήρχαν συμβόλαια, υποχρεώσεις, οικονομικές ευκαιρίες. Η ομάδα βγαίνει από ένα χρέος με πρόγραμμα, δεν ήθελε να χρεωθεί ξανά. Μπορεί σαν προπονητής να σχεδιάζεις πολλά, αλλά δεν είναι εύκολο να τα υλοποιήσεις. Επίσης δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες που να ταιριάζουν στη μέση της σεζόν».

Για το αν ο Ολυμπιακός τού οφείλει χρήματα: «Υπάρχει ένα πλάνο αποπληρωμής, θα δούμε πώς θα πάει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως χωρίσαμε ειρηνικά. Φυσικά κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν χάνει τη δουλειά του. Δεν ήταν ευχάριστο, γιατί ήθελα να παλέψω για την πρόκριση στα playoffs. Από την άλλη κατανοώ την απόφαση που λήφθηκε. Οι ιδιοκτήτες έκριναν πως χρειαζόταν μια αλλαγή και πιθανώς να μην τους έπεισα. Έφυγα ήσυχα, μπορείς να πεις με καλή γεύση στο στόμα».

Για τον συνεργάτη, Κάιρις, που έφερε στον Ολυμπιακό: «Του είμαι ευγνώμων γιατί ήρθε γρήγορα και με βοήθησε πολύ. Δεν ήταν η πρώτη μας συνεργασία, ήμασταν και στην Εθνική. Νιώθω πως βελτιώθηκε σαν προπονητής. Αν μας δοθεί ξανά η ευκαιρία θα χαρώ να συνεργαστούμε πάλι, αλλά νομίζω πως θέλει να εργαστεί και ως πρώτος».

Για το αν είχε προτάσεις μετά τον Ολυμπιακό: «Είχα μία αλλά δεν με ενδιέφερε. Όχι από τη Νεπτούνας, ίσως από το εξωτερικό. Θα δούμε αν θα δουλέψω ξανά φέτος. Ακόμη δεν ξέρω. Τώρα μπορώ να κάνω επιλογή. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα απαντήσω ναι στην πρώτη που θα μου γίνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ