ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές 80-82

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές 80-82

Ματσάρα στη Μόσχα, με την Εφές να αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή. Σπουδαίος ο Λάρκιν, καταλυτικός ο Μπομπουά.

Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν το… ειδικό βάρος για να σε πείσουν, γι’ αυτό και περιμένεις τις… μεγάλες νίκες, για να τους δώσεις αυτό που κερδίζουν με… αίμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αναντολού Εφές, η οποία πέρασε από τη Μόσχα, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 80-82, σ’ ένα ματς διαφήμιση του μπάσκετ. Πλέον, επισήμως οι Τούρκοι είναι… ζηλωτές του τίτλου, έχοντας τον αδιαμφισβήτητο MVP στο ρόστερ τους (Λάρκιν), αλλά για να κάμψουν την αντίσταση της παρέας του Τζέιμς, χρειάστηκαν… γαλλικό κλειδί.

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν αυτός που κουβάλησε την Εφές, αυτός που κατέστρεψε κάθε αμυντικό πλάνο του Δημήτρη Ιτούδη, αυτός που πέτυχε το 78-81, πριν σουτάρει βρίσκοντας αέρα ο Τζέιμς. Θα ήταν αυτός που θα μοίραζε την καθοριστική ασίστ, αλλά ο Σίνγκλεντον αστόχησε στο τρίποντο, για να κάνει φάουλ ο Μίτσιτς στον Χάκετ κι ο Ιταλός με 2/2 βολές να διαμορφώσει το 80-81. Ήθελε να αστοχήσει στα 3.8’’ στη δεύτερη βολή, αλλά… οι παίκτες προπονούνται για να βάζουν τις βολές κι όχι να τις χάνουν. Άθελά του την έστειλε μέσα, με ταμπλό.

Ο Μπολομπόι έκανε φάουλ στον Λάρκιν, ο Αμερικανός (στις πρώτες και τελευταίες βολές του στο ματς) έκανε επίτηδες 1/2 κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 80-82, καθώς ο Τζέιμς δεν είχε χρόνο, παρά να πετάξει την μπάλα. Γράψαμε πιο πάνω για το… γαλλικό κλειδί. Ο Ροντρίγκ Μπομπουά με τρία τρίποντα, ανάμεσά τους κι αυτό που διαμόρφωσε το 75-79 (ακολούθησε απάντηση με τον ίδιο τρόπο από τον Κουρμπάνοφ, για το 78-79), αλλά και πολύ καλή συνολική παρουσία και κυρίως κανένα λάθος.

Σπουδαία δουλειά έκανε κι ο Μίτσιτς, ο οποίος «αδικείται» γιατί βρίσκεται στη σκιά του απίστευτου Λάρκιν, ενώ θετικός ήταν ο Πλάις. Στην απέναντι όχθη ο Τζέιμς ήταν μια κατηγορία μόνος του («σκιά» τα 6 λάθη), ενώ ο Χάκετ είχε καλή παρουσία και στις δύο πλευρές. Χάθηκε ο Σαντ-Ρος, δεν έπαιξε ο Στρέλνιεκς.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 37-41, 57-58, 80-82.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ