Σακίλ ΜακΚίσικ: Ο τέλειος παίκτης για τον Ολυμπιακό (vids)

Σακίλ ΜακΚίσικ: Ο τέλειος παίκτης για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση 1,5 χρόνου για την απόκτηση του Σακίλ ΜακΚίσικ, ενός οδοστρωτήρα, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το παρόν και το μέλλον των Πειραιωτών.

O Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ κι αρκετές εβδομάδες σε αναζήτηση ενός γκαρντ που θα πλαισιώσει τη «φτωχή» περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις και τους τραυματισμούς των Ρότσεστι και Σπανούλη ωστόσο, η ανάγκη για άμεση ενίσχυση κρίθηκε επιτακτική, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να κινηθούν αστραπιαία για να καλύψουν το μεγάλο κενό που δημιουργείται στο ρόστερ.

Ο παίκτης που όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, την περίπτωση του οποίου είχε αποκαλύψει to10.gr πριν μερικές μέρες. Οι Πειραιώτες είχαν στα «ραντάρ» τους τον σπουδαίο Αμερικανό small forward, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποφασίζει πως τελικά αυτός είναι ο «εκλεκτός» για την ενίσχυση στη περιφέρεια.

Ο 29χρονος γκαρντ-φόργουορντ (1.96μ.) αγωνιζόταν στην Μπεσίκτας, από την οποία έμεινε ελεύθερος αφού υπήρχε σχετικό opt out στο συμβόλαιο του. Ο ΜακΚίσικ λοιπόν έφυγε από την ομάδα της Τουρκίας λόγω των οφειλών που υπήρχαν γενικότερα και των προβλημάτων της και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να γίνει κάτοικος Πειραιά, επιβεβαιώνοντας πλήρως to10.gr.

O Μακίσικ είχε προταθεί στον Ολυμπιακό και πριν λίγο καιρό, αμέσως δηλαδή μόλις έφυγε από την Μπεσίκτας, αλλά τότε οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πληγεί τόσο βάναυσα από τους τραυματισμούς, όπως τώρα συμβαίνει με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Τέιλορ Ρότσεστι.

Πλέον είναι επιτακτική η απόκτηση του, με τον Ολυμπιακό να βάζει στο ρόστερ του μια «μηχανή» και στα δυο μισά του παρκέ. Πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη της Μπεσίκτας τη φετινή σεζόν και έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον καλύτερο στο Basketball Champions League.

Για να καταλάβει κανείς πόσο πληθωρικό είναι το παιχνίδι του, μετράει 16,6 πόντους στο Basketball Champions League, ενώ «μαζεύει» και 4 ριμπάουντ μαζί με 2,8 ασίστ και 2,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο, ευστοχώντας σε περίπου δύο τρίποντα ανά παιχνίδι. Μάλιστα φέτος αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στη διοργάνωση και στην Τουρκία είχε 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 98-83.

Μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και στο «3» αλλά και στο «2», ενώ έχει στοιχεία που λείπουν από τον φετινό Ολυμπιακό και που κάνουν υπεραπαραίτητη την απόκτηση του. Είναι αθλητικότατος, έχει εξαιρετικά σωματικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ψηλό γκαρντ, κάτι που σημαίνει ότι είναι αμυντικό «τείχος». Μαζεύει εύκολα ριμπάουντ, ενώ επιθετικά είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν. Πέρα από αυτό όμως διαθέτει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, μοιράζει πολύ καλά την μπάλα (έχει 3 ασίστ μέσο όρο), ενώ γενικότερα είναι ένας πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης που… λείπει από το κακοφτιαγμένο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την πλευρά του παίκτη είναι στην τελική ευθεία, ειδικά από τη στιγμή που είναι τραυματίες οι Σπανούλης, Ρότσεστι, Πρίντεζης και Χαραλαμπόπουλος. Ο ΜακΚίσικ αναμένεται να υπογράψει για 1,5 χρόνο, με «option» του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, σε ένα αντίστοιχο deal με αυτό του Οκτάβιους Έλις. Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή για το παρόν αλλά και με μεγάλη προοπτική για τη νέα σεζόν των Πειραιωτών. Να σημειώσουμε βέβαια πως εφόσον αποκτηθεί ο ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για γκαρντ, ο οποίος θα αγωνίζεται κατά βάση στο «1», αφού η μία περίπτωση δεν έχει σχέση με την άλλη.

Όσον αφορά την καριέρα του ΜακΚίσικ, ο 29χρονος ύψους 1.96 μ. Αμερικανός (με διαβατήριο Αζερμπαϊτζάν!), είναι απόφοιτος του κολεγίου Αριζόνα, δεν έγινε ποτέ ντραφτ, αν και δήλωσε συμμετοχή το 2015 και από την ίδια χρονιά ταξίδεψε στην Ευρώπη, όπου και έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του (Πέζαρο, Ουσάκ, Γκραν Κανάρια, Σαράτοφ, Γκαζιαντέπ, Μπεσίκτας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ