Χίμκι – Ερυθρός Αστέρας 78-72

Χίμκι – Ερυθρός Αστέρας 78-72

Οι Ρώσοι άφησαν για λίγο την επίθεσή τους, στράφηκαν στην άμυνα και κατέκτησαν την εντός έδρας νίκη, που τους κρατάει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η Χίμκι έπαιξε αυτό που μπορούσε βάσει των απουσιών της. Με τον Κουρτινάιτις να έχει και τον Γκιλ εκτός ματς, οι Ρώσοι αποφάσισαν να στηριχθούν στην άμυνά τους και να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Ερυθρού Αστέρα με σκορ 78-72, που είχε και πάλι σε καλό βράδυ τον Κέβιν Πάντερ.

Η Χίμκι είδε τον Αλεξέι Σβεντ και πάλι να έχει την… μπαγκέτα του σκοραρίσματος, ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ με την διαφορά να είναι στις παρυφές των 10 πόντων, στο τέλος πιέστηκε όμως δεν  έχασε την πολύτιμη νίκη που την κρατάει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Καλό το ξεκίνημα των Σέρβων, οι οποίοι έφτασαν το ματς στο 2-7 μετά από δύο λεπτά αγώνα. Από την μεριά της η Χίμκι ισορρόπησε το ματς και προσπέρασε με τρίποντο του Τίμα (11-9) τέσσερα λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης. Οι Ρώσοι πίεσαν, βρήκαν ρυθμό από την επίθεση και με το τρίποντο του Βιάλτσεφ απέκτησαν αέρα οκτώ πόντων (24-15) , με το τέλος της πρώτης περιόδου να τους βρίσκει στο 28-18.

Οι Μοσχοβίτες πατούσαν καλύτερα στο παρκέ με τον Γερέμπκο να έχει πάρει μπρος για τα καλά, και αν διαμορφώνει το 39-22. Οσο δεν.. .τσουλούσε ο Μπράουν οι Σέρβοι είχαν προβλήματα, οι Στίματς και Πάντερ ανέλαβαν πρωτοβουλίες και μείωσαν σε 48-36 στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος και στην τρίτη περίοδο με την Χίμκι να διατηρεί το προβάδισμά της, με τον Ερυθρό Αστέρα πάντως να ανεβάζει στροφές με επιμέρους 10-3 να ρίχνει την διαφορά σε 51-46 (24’). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί 9-0 για το +14 (60-46, 28’), με το δεκάλεπτο να λήγει στο 64-51 στην Μόσχα.

Ο Ερυθρός Αστέρας πίεσε και ροκάνισε την διαφορά, μέχρι όμως να πάρει και πάλι το όπλο του ο Σβεντ και με νέο τρίποντο να διαμορφώσει το 71-59 με εφτά λεπτά να απομένουν για τέλος. Οι ομάδες έμειναν για ώρα μακριά από το σκορ και δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις. Η Χίμκι έμεινε προσηλωμένη στην άμυνά της και με τον Σβεντ  να στέλνει το παιχνίδι στο 76-63  από τις βολές.

Οι Σέρβοι πλησίασαν κι άλλο (76-69), ο Τίμα αστόχησε για τρεις, ο Πάντερ πηρε τις βολές μετά από σουτ για τρίποντο και μείωσε σε 76-72 με 19,8 για το τέλος, όμως ο Ερυθρός Αστέρας δεν έκανε γρήγορα φάουλ και η νίκη κατέληξε στους γηπεδούχους.

Δεκάλεπτα: 28-18, 48-36, 64-51, 78-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ