Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-80

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-80

Οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα, όμως ο Μάλκολμ Ντιλέινι το πήρε επάνω του και με εμφάνιση MVP αγωνιστικής, έδωσε τη νίκη στους «μπλαουγκράνα». Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός, πέτυχε 26 πόντους με 6/9 τρίποντα, είχε 9 ασίστ και συνολικά 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Όταν χρειάστηκε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, όχι απλά δήλωσε «παρών» αλλά διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Ετόρε Μεσίνα και χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του! Η Μπαρτσελόνα βασίστηκε απόλυτα στον Αμερικανό γκαρντ, είδε τον Χάρο με τα.. μάτια απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, όμως εντέλει επικράτησε με 84-80, κάνοντας το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» και το 18-6 στην Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός, πέτυχε 26 πόντους με 6/9 τρίποντα, είχε 9 ασίστ και συνολικά 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον Κούριτς να έχει 16 πόντους και τον Μίροτιτς 15.

Δεν έφτανε ο… τίμιος Σέρχι Ροντρίγκεθ για τους Ιταλούς που έφτασαν στο 11-13 στην Ευρωλίγκα και βλέπουν τα πλέι οφ όλο και να δυσκολεύουν. Ο Ισπανός ήταν ο πρώτος σκόρερ ήταν  με 14 πόντους, με τον Ταρζέφσκι να ακολουθεί με 13 και τον Νέντοβιτς με 12.

Αναφορικά με το ματς, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με +11 (19-8), στο 7’, έχοντας τους Μίροτιτς και Ντιλέινι σε καλή μέρα. Όμως, οι Νέντοβιτς και Ρολ  ανέλαβαν προσπάθειες και πλησίασαν στο 23-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Ιταλοί μυρίστηκαν… αίμα και συνέχισαν στον ρυθμό τους. Με σουτ από την περιφέρεια έκαναν το  28-30 στο 15 για να απαντήσει ο Κούριτς και να «ξεκολλήσει»  την ομάδα του (31-30). Η Αρμάνι βρηκε λύσεις από Κρόφορντ και Ταρζέφσκι  με το 36-45 να δείχνει ότι θα έχουμε ντέρμπι μέχρι εσχάτων στην Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα είδε τον Μίροτιτς να παίρνει μπρος αλλά δεν έφτανε αυτός για να μπουν οι Ντιλέινι και Κούριτς στην εξίσωση ξανά με τους «μπλαουγκράνα»  να πηγαίνουν στο 63-55 για να κάνει το 63-59 ο Σέρχι στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περάσουν κι άλλο μπροστά αλλά Σέρχι και Μίτσοφ έριξαν την διαφορά στον πόντο (72-71), στο 36. Κάπου εκεί μίλησε ο Ντειλέινι. Έκανε πραγματικά ότι ήθελε, διέλυσε κάθε επιλογή του Μεσίνα και  με ένα τρίποντο και μία ασίστ στον Ντέιβις έστειλε την Μπαρτσελόνα στο  81-77. Δεν δέχθηκε καλάθι η Μπάρτσα, ο Ντιλέινι έλαμψε και της έδωσε μία τεράστιας σημασίας νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 36-45, 63-59, 84-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ