Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-2: «Καθάρισε» ο Ουναΐ για το 2Χ2

Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-2: «Καθάρισε» ο Ουναΐ για το 2Χ2

Με δύο γκολ του Αζεντίν Ουναΐ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την Κηφισιά και διπλασίασε τις νίκες του στο Κύπελλο. Το πέναλτι του Ζολιμπουά στον Τεττέη «ξεκλείδωσε» το ματς για το Τριφύλλι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Για 73′ λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και δεν είχε τρόπο καν να απειλήσει την εστία του Αναγνωστόπουλο. Σε εκείνη τη φάση που έκρινε το ματς, ο Τεττέη κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Ζολιμπουά που υπέδειξε ο διαιτητής Τζήλος και δεν διαφώνησε ο VAR και επέτρεψε στον Ουναΐ να πετύχει το 0-1. Το προβάδισμα ανάγκασε την Κηφισιά να ανεβεί ψηλά, οι παίκτες του Νίστρουπ βρήκαν χώρους και ο Μαροκινός με ένα όμορφο γκολ στο 89′ διασφάλισε τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Με τους τρεις βαθμούς το Τριφύλλι έφτασε τους 6 στη League Phase του Κυπέλλου, πέτυχε το 2Χ2 και έχει τη βάση που χρειαζόταν στη βαθμολογία, πριν τους πιο δύσκολους αγώνες με Άρη και Ολυμπιακό. Πέρα από το αποτέλεσμα, ο Νίστρουπ δεν θα κρατήσει κάτι άλλο, αφού αρκετοί από τους αναπληρωματικούς δεν άδραξαν την ευκαιρία τους, για να αναρριχηθούν στην ιεραρχία του Δανού προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος Μαζωνάκη: Η σοκαριστική φωτογραφία από το ιατρείο

Η Κηφισιά είχε σωστή αμυντική διάταξη και δεν απειλήθηκε πριν το πέναλτι, όμως ταυτόχρονα δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις δικές της στιγμές. Ο Λέτο προχώρησε ροτέισον, στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησε τους βασικούς για να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά την ώρα των αλλαγών ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και οι κινήσεις του Αργεντινού δεν ευοδώθηκαν.

Οι βραβεύσεις των τριών «πράσινων»

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η διοίκηση της Κηφισιάς βράβευσε τρία μέλη του Παναθηναϊκού, τα οποία πριν έναν χρόνο συνδέονταν με την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Ο λόγος για τον τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού, Στέφανο Κοτσόλη και τους ποδοσφαιριστές, Ανδρέα Τεττέη και Παύλο Παντελίδη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Χρήστος Πρίτσας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Κοτσόλη, ενώ οι γιοι του, Κωνσταντίνος και Πάνος, βράβευσαν τους Τεττέη και Παντελίδη.

Κακό θέαμα, ελάχιστες ευκαιρίες

Οι απειλητικές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο ήταν μετρημένες. Στο 15′ ο Πελίστρι πάσαρε κάθετα στον Τεττέη και αυτός πριν προλάβει να σουτάρει απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο, τον σταμάτησε ο Πολυκράτης. Στο 21′ ο Τσάπρας γύρισε παράλληλα τη μπάλα από δεξιά και ο Τεττέη δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή. Η Κηφισιά είχε τη δική της ευκαιρία στο 36′, όταν η εκτέλεση φάουλ του Μπένι πέρασε άουτ.

Ο Χριστόπουλος στο 39′ πέρασε τον Πάλμερ-Μπράουν και σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Πένια μπλόκαρε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα μακρινό σουτ του Κάνγκουα, που «έξυσε» το εξωτερικό κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Ο Ουναΐ «καθάρισε» τη νίκη

Ο Κάγκουα ήταν πάλι αυτός που απείλησε την Κηφισιά στο 55′, όταν ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στο «γάμα» του φάουλ του άσου του Τριφυλλιού. Άλλο ένα μακρινό σουτ του Κάνγκουα στο 58′ κατέληξε άουτ. Αντίστοιχη κατάληξη είχε η προσπάθεια του Σαγάλ στο 71ο λεπτό, που δεν ανησύχησε τον Πένια.

Τρία λεπτά αργότερα συνέβη η φάση που άλλαξε τη ροή του ματς. Ο Τεττέη μπήκε από δεξιά στην περιοχή και ο Ζολιμπουά τον τράβηξε, με τον διαιτητή Τζήλο να σφυρίζει το πέναλτι. Ο Ουναΐ εκτέλεσε με ψυχραιμία στη δεξιά γωνία του Αναγνωστόπουλου και άνοιξε το σκορ. Η Κηφισιά ανέβηκε και στο 84′ από τη σέντρα του Αποστολάκη, ο Θεοδωρίδης έπιασε την κεφαλιά που την μπλόκαρε ο Πένια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και οι «πράσινοι» αντεπιτέθηκαν στο 89′ με τον Αντίνο, αυτός έδωσε στον Ουναΐ που πέρασε τον Πολυκράτη και από το ημικύκλιο με φαλτσαριστό πλασέ σκόραρε το 0-2. Δεύτερο προσωπικό γκολ για τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό στη βραδιά και τρίτο σε δύο ματς με το Τριφύλλι. Ο Θεοδωρίδης στο 94′ σούταρε από το ημικύκλιο, ο Πένια απέκρουσε και το παιχνίδι έληξε με τη νίκη του Παναθηναϊκού.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Σεμπαστιάν Λέτο): Αναγνωστόπουλος, Αποστολάκης, Καλοσκάμης, Ζολιμπουά, Πολυκράτης, Γιάγκνε (73′ Γιάγκνε), Δοϊρανλής (20′ Μπένι), Εμπουλά, Πατήρας (63′ Σαγάλ), Μαγγανάς (63′ Θεοδωρίδης), Χριστόπουλος (73′ Πόμπο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζέικομπ Νίστρουπ): Πένια, Τσάπρας (63′ Ουναΐ), Ντε Φράι, Πάλμερ-Μπράουν, Σαλάχ-Εντίν, Κοντούρης (83′ Κάτρης), Κάνγκουα, Πελίστρι (63′ Αντίνο), Μπινιάρης, Γιάγκουσιτς (63′ Καμαρά), Τεττέη (83′ Ντέσερς).

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ