Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μέσα από τα μάτια του ειδικού

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μέσα από τα μάτια του ειδικού

Ο Χρήστος Σερέλης ανέλυσε στο «10» τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ και όσα έδειξε στο παιχνίδι με το Λαύριο, στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σε φιλικό προετοιμασίας το Λαύριο στο ΣΕΦ, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ για πρώτη φορά, έστω και ανεπίσημα, να αγωνίζεται φορώντας τη φανέλα των Πειραιωτών.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 8 πόντους, με το ματς να είναι κεκλεισμένων των θυρών για τον κόσμο και μόνο οι ομάδες και οι φωτογράφοι να έχουν την άνεση να παρακολουθήσουν από κοντά τα κατορθώματα του νέου παίκτη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το «10» συνομίλησε με τον τεχνικό του Λαυρίου, Χρήστο Σερέλη, ο οποίος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για το πρώτα δείγματα γραφής του ΜακΚίσικ με τα ερυθρόλευκα.

Ο κόουτς του Λαυρίου, δήλωσε αρχικά για τον Αμερικανό ότι: «είναι δύσκολο να κρίνουμε έναν παίκτη από ένα απλό φιλικό παιχνίδι. Είναι όμως ένας παίκτης αρκετά γρήγορος και αρκετά αθλητικός. Του αρέσει να παίρνει το ντράιβ όπου έχει μια χαρά ικανότητες. Είναι ικανός στην άμυνα και επιθετικά του αρέσουν η ένας εναντίον ενός καταστάσεις, που θα του δώσεις την μπάλα και θα μπορεί αν επιτεθεί και όπως σου προείπα πολύ αθλητικός.

Σουτ δεν πήρε απέναντί μας και δεν φαίνεται να του αρέσει και πολύ να παίρνει σουτ. Ένα δύο πήρε με μας και μοιάζει ότι γενικά δεν σουτάρει και πολύ. Αυτό είναι και το στίλ του».

Ερωτώμενος για το που διάλεξε ο προπονητής του να τον τοποθετήσει στο ματς με το Λαύριο, δήλωσε: «Στο παιχνίδι που δώσαμε με τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον χρησιμοποίησε και στο «2» και στο «3» και μιας και λείπει και ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) έπαιξε και στις δύο θέσεις».

Δίπλα του θα έχει είτε ένα γκαρντ παίζοντας ως σμολ φόργουορντ ή ακόμα και τον Κώστα Παπανικολάου όταν θα περνάει στο «2». Ο Χρήστος Σερέλης τόνισε από την μεριά για το που μπορεί να αγωνιστεί ο ΜακΚίσικ, «Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι δεν σουτάρει και καλά. Ή έτσι φαίνεται δηλαδή. Θεωρητικά θα μπορούσε να κολλήσει και σαν δυάρι στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Γιατί δεν είναι το τριάρι που δεν μπορεί να ντριπλάρει ή να παίξει το πικ εν ρολ ή δεν μπορεί να κάνει το ντράιβ και να δημιουργήσει.  Για αυτό πιστεύω ότι κολλάει και ως ένας παίκτης που μπορεί να παίξει δίπλα σε ένα γκαρντ και δίπλα στον Παπανικολάου, παίζοντας ως γκαρντ. Νομίζω λοιπόν ότι είνα καθαρά ένα δυομισάρι αν μπορώ να το πω αυτό».

Σχετικά με το γεγονός  για το αν μπορεί να του δώσει απευθείας την επίθεση μετά από ένα αμυντικό ριμπάουντ, τρέχοντας ουσιαστικά το τρανζίσιον για την ομάδα του, ο κόουτς Σερέλης είπε: «Ναι είναι ικανός στο να κάνει αυτό το πράγμα. Μπορεί όμως και σε πιο ήρεμες καταστάσεις να παίξει. Όχι επειδή θα σουτάρει αλλά επειδή δεν είναι και ουσιαστικά το κλασικό δυάρι ή το κλασικό τριάρι. Δεν είναι παίκτης που παίζει καθαρά σε μία θέση. Μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις λοιπόν».

Ταυτόχρονα ο Σερέλης είπε για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, πως: «Στον τρόπο που έχει αλλάξει τώρα ο Ολυμπιακός και το πως αγωνίζεται πλέον ως φιλοσοφία, θεωρώ ότι μπορεί μια χαρά να κολλήσει σε όσα θέλει ο προπονητής του. Δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε πλέον τα λίγα παιχνίδια που έχει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, όμως από την άλλη σίγουρα είναι ένας αθλητής που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Και είναι ένα παίκτης που σύμφωνα με την φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα ταιριάζει πάρα πολύ και μπορεί να προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο παρκέ».

Τέλος το Λαύριο είναι μία ομάδα που έχει αγωνιστεί σε ένα ακόμα φιλικό με τον Ολυμπιακό, όταν και στον πάγκο ήταν ο Κεστούτις Κεμζούρα. Τι έχει αλλάξει τότε για τον Ερυθρόλευκους και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Ο Σερέλης είπε: «Η φιλοσοφία είναι πολύ διαφορετική και εννοείται πιο αμυντική από πριν. Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει να είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα και ουσιαστικά ξεκινάει η φιλοσοφία όλη ξεκινώντας από την άμυνα και στην συνέχεια στην επίθεση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το φιλικό που είχαμε δώσει νωρίτερα στην σεζόν.

Από εκεί λοιπόν που είχε πολύ τρανζίσιον παιχνίδι και έτρεχε διαρκώς και βλέπαμε ένα πολύ επιθετικό και γρήγορο παιχνίδι, και τώρα βλέπεις πολύ πίεση στην μπάλα, deny σε όλες τις πάσες και είναι ακριβώς το αντίθετο ουσιαστικά από πριν. Ακριβώς άλλο στιλ. Έγινε πιο ευρωπαϊκός πλέον ο Ολυμπιακός».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ