Αρμάνι Μιλάνο – Χίμκι 69-78

Αρμάνι Μιλάνο – Χίμκι 69-78

Εκμεταλλεύτηκε την παροιμιώδη αστοχία των παικτών της Αρμάνι και πέρασε με άνεση από το Μιλάνο η Χίμκι. Χαμός στη βαθμολογία.

Το μπάσκετ είναι εξ ορισμού δύσκολο άθλημα, πρέπει να το γνωρίζεις για να το καταλάβεις, όμως κάποιες φορές είναι εύκολο το «διάβασμά του». Για παράδειγμα η Χίμκι νίκησε με 78-69 την Αρμάνι στο Μιλάνο. Δεν χρειάζεται παρά να δείτε το απογοητευτικό 3/21 (14.3%) στα τρίποντα των γηπεδούχων, για να αντιληφθείτε πώς έμεινε σε τόσο χαμηλή παραγωγικότητα μια ομάδα, της οποίας δεν λείπει το επιθετικό ταλέντο.

Αυτό που δεν είναι εύκολο να βρεις με την πρώτη ανάγνωση είναι αν βρέθηκαν σε κακή βραδιά οι παίκτες του Μεσίνα, ή αν οι Ρώσοι τούς έκαναν να φανούν τόσο κακοί. Αυτό, πάντως, μικρή σημασία έχει. Ο Κουρτινάιτις είδε την άμυνα της Χίμκι να παίρνει υψηλό βαθμό, κάτι που δεν αποτελεί και… σταθερή επιλογή των Ρώσων, άρα είχε κάνει το δύσκολο.

Το εύκολο ήταν να φτάσει κοντά στους 80 πόντους στην επίθεση. Ο Σβεντ είναι… σεσημασμένος σκόρερ, με τεράστια γκάμα επιλογών. Ο Μπούκερ αν πάρει την μπάλα στη σωστή θέση ξέρει τι πρέπει να κάνει, ο Γιερέμπκο βγάζει χρόνια το ψωμί του «εκτελώντας» τους αντιπάλους. Κι όταν τους 16 πόντους, τους συνοδεύει με 12 ριμπάουντ, είναι όχι απλά πολύτιμος για την ομάδα του, αλλά ο πολυτιμότερος. Προσθέστε και τον Γιόβιτς με τον Μπέρτανς και τον Τίμα, που είχαν συμμετοχή, οπότε η επικράτηση ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε ο πιο φανατικός φίλος της Χίμκι.

Κάπως έτσι φτάσαμε να έχουν από 11 νίκες η Χίμκι, ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, η Αρμάνι, ισοβαθμώντας στην 8η θέση, η οποία δίνει πρόκριση στα πλέι οφ. Βεβαίως, έχει ακόμα πολύ δρόμο και πολλά θα αλλάξουν, αλλά για την ώρα έχουμε… κομφούζιο.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-39, 51-59, 69-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ